Bornholmerlisten lukker

Bornholmerlisten lukker
TOPNYHED | 8. NOV 2023 • 12:56
TOPNYHED
8. NOV 2023 • 12:56

Bornholmerlisten afslutter sit organisatoriske virke med udgangen af 2023 - og det er en lukning af lokallisten.

Det skriver Kirstine van Sabben, kommunalbestyrelsesmedlem for Bornholmerlisten, i en pressemeddelelse.

Bornholmerlisten har på et møde i søndags besluttet ikke at opstille et nyt kandidathold til kommunalvalget i 2025, fremgår det videre af pressemeddelelsen.

"Det er meget vemodigt for mig, at vi nu lukker Bornholms eneste lokalliste. Selvom Bornholmerlisten ikke var min opfindelse fra start – så blev det jo også til mit projekt da jeg trådte ind. Lukningen sker i erkendelse af at det organisatoriske arbejde frem mod et valg er ganske omfattende, og vi er meget få mennesker som driver listens bagland," siger Kirstine van Sabben i pressemeddelelsen.

Uklart om van Sabben stiller op igen

Ved kommunalvalget i 2021 fik Bornholmerlisten to mandater i kommunalbestyrelsen i form af Kirstine van Sabben og Zille Thilde Vangsaa.

Her fik Bornholmerlisten over 2.600 stemmer, fremgår det af pressemeddelelsen.

I midten af oktober - for godt tre ugers tid siden - skiftede Zille Vangsaa dog til Dansk Folkeparti.

"2023 har arbejdsmæssigt været et ekstraordinært hårdt år for mig, hvor jeg har siddet i kommunalbestyrelsen og udført arbejdet for 2 medlemmer på samme tid, lige siden årsskiftet. Det er et stort arbejde, og kræver rigtig meget tid, energi og kræfter. Ikke desto mindre er jeg oprigtigt glad for alle mine politiske opgaver – men det efterlader ikke meget tid til det organisatoriske. Det faktum, kombineret med et ret krævende fuldtidsjob, har gjort at jeg, for nu at være ærlig, blev personligt hårdt ramt af at mit ene mandat er flyttet til et andet parti. Desværre er det ikke kun gået ud over mig og listen, men også samtlige vælgere som stemte på BornholmerListen. Jeg kan ikke andet end at tage det til efterretning, og søge at yde de vælgere retfærdighed de næste 2 år," siger Kirstine van Sabben i pressemeddelelsen.

Det var Carl Ilsøe der stiftede Bornholmerlisten i 2012. Kirstine van Sabben har været en del af lokallisten siden 2017.

Kirstine van Sabben fortsætter sit virke i råd, udvalg og nævn som hidtil, med afsæt i Bornholmerlistens valgprogram - dog som løsgænger. Det vil hun gøre indtil denne valgperiode er slut, fremgår det videre. Om politikeren stiller op til kommunalvalget i 2025 er endnu uklart, skriver hun i en mail til Tidende.

– Det ved jeg ikke. Jeg tror, jeg i første omgang skal finde ud af om jeg overhovedet har lyst til at lave politik når denne valgperiode er slut.