Venstre-formand advarer mod fast parløb med S og EL

Venstre-formand advarer mod fast parløb med S og EL
Orla Hansen fra Venstre Bornholm vil samarbejde mere med borgmesteren. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 20. SEP 2022 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
20. SEP 2022 • 19:00

Venstre Bornholms formand er imod at lade Venstre indgå i et fast samarbejde med Enhedslisten og Socialdemokratiet i de tre år frem til næste kommunalvalg. Orla Hansen ønsker et bredt samarbejde og ønsker som minimum, at borgmester Jacob Trøst (K) er med.


Ja tak til et godt budgetforlig mellem Enhedslisten, Socialdemokratiet og Venstre. Men klart nej tak til, at de samme tre partier også skal begynde at samarbejde fast og regionskommunens retning i de kommende tre år.

Sådan ser situationen ud for Venstre Bornholms formand Orla Hansen, efter at Venstres gruppeformand Søren Schow lørdag i Bornholms Tidende inviterede Socialdemokratiet og Enhedslisten til at lade budgetforliget blive starten på et fast, langvarigt samarbejde mellem de tre partier.

– Jeg synes, at der var mange gode grunde til at indgå budgetforliget. Det gjorde vi for at trække budgettet i den rigtige retning i forhold til hvem budgettet ville gå ud over. Også sammenlignet med borgmesterens forslag, siger Orla Hansen.

Vil et fast samarbejde med Enhedslisten og Socialdemokratiet for dig at se være en anden sag?

– Ja, det vil det. Som budgettet landede, er der okay opbakning til det i Venstre på nær et enkelt medlem, der har meldt sig ud. Men det andet her med et fast samarbejde er noget helt andet. Også når man ikke har borgmesteren med.

– Det vil være ærgerligt, hvis man ikke får borgmesteren med i det samarbejde. For mig ville det betyde rigtig meget, at også borgmesteren og Konservative er med i det samarbejde. Lige så sørgeligt det var, da Dansk Folkeparti, Konservative og Enhedslisten konstituerede sig sammen, lige så sørgeligt ville det her være, siger Orla Hansen.

Formanden for Venstre Bornholm mener, at det vil svække kommunen som helhed, hvis borgmester Jacob Trøst (K) bliver stækket af et fast flertal udenom ham. Gruppeformand Kirstine van Sabben (BL) sagde mandag til Bornholms Tidende, at der på den front er sket skade allerede med budgetforliget udenom borgmesteren, der ifølge Kirstine van Sabben "har spredt usikkerhed i vores organisation".

– Jeg ser frygteligt gerne et bredt samarbejde hen over midten, hvor alle er med, alle partier. Og det vil blive et enormt svært at få et stabilt samarbejde, hvis man ikke har borgmesteren med. Vi skal også have en borgmester, der har mulighed for at komme med udspil. Og på den her måde vil han ingen muligheder have, siger Orla Hansen.

Vil det for Venstre som parti være en god eller en dårlig idé med et fast samarbejde med Enhedslisten og Socialdemokratiet?

– Det kan jeg fortælle dig om tre år, siger Orla Hansen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning