Tidende inviterer: Stærkt panel om forsvar

Tidende inviterer: Stærkt panel om forsvar
Den 1. juni skal vi til stemmeurnerne. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 25. MAJ 2022 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED | ABONNENT
25. MAJ 2022 • 05:30

To dage før folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet kan Bornholms Tidendes medlemmer komme gratis til paneldebat med seks meget kvalificerede deltagere: Tre for et ja og tre for et nej.


Er du i tvivl, om du skal stemme ja eller nej ved folkeafstemningen om Danmarks forsvarsforbehold i EU? Eller vil du bare gerne høre gode argumenter for både ja og nej, fremført af stærke fortalere?

Så kan du som medlem af Tidende allerede nu hente op til to gratis billetter til det debatarrangement, som løber af stablen i mediehuset to dage før folkeafstemningen. Debatten finder sted mandag den 30. maj klokken 17.

Seks personer i et stærkt besat og meget vidende panel vil bruge en time på at få argumenter for både ja og nej på bordet.

For et ja taler miljøminister Lea Wermelin (S), folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V) og borgmester Jacob Trøst (K). For et nej taler folketingsmedlem Peter Skaarup (DF), viceborgmester Morten Riis (EL) samt Lave Broch (Folkebevægelsen mod EU), tidligere suppleant i Europa-Parlamentet og medlem af folkebevægelsens landsledelse.

– Jeg regner med, at vi får en fin debat, og at publikum forhåbentlig vil opleve at blive klogere på både vores og nej-sidens argumenter, siger Lea Wermelin.

– Det er et fint panel, og det skal nok blive en god debat med gode argumenter for både ja og nej. Jeg regner med, at tilhørerne vil få et bedre grundlag at sætte krydset på, siger Peter Juel-Jensen.

Også Lave Broch hæfter sig ved det gode panel, som han er glad for at være en del af.

– Jeg er særligt glad for, at panelet er ligeligt besat af folk fra ja- og nej-siden. Jeg har oplevet mange skæve paneler med måske 10 for et ja og tre for et nej, men panelet her lever op til gode demokratiske spilleregler, og Tidende lever på den måde også op til at være hele øens avis, siger Lave Broch.

Panelets pointer

For at dele sol og vind endnu mere lige får alle seks i panelet lejlighed til at vælge en vinkel på afstemningen, som panelet dernæst debatterer. På den måde får hver deltager retten til at sætte dagsordenen én gang – og desuden muligheden for at svare på de pointer, som andre i panelet har valgt.

– På den måde sikrer vi, at debatten kommer omkring flere vinkler på afstemningen. Formen her giver også alle deltagerne mulighed for at komme frem med deres stærkeste pointe, siger journalist Jakob Marschner, der bliver ordstyrer under debatten.

– Tidende er debat og sammenhold om en god fremtid for Bornholm. Afstemningen om EU-forbeholdet er vigtig for vores fremtid, og vi er derfor stolte af at kunne samle et så kompetent debathold om en så vigtig sag på mandag, siger chefredaktør Kristoffer Gravgaard.

 


Billetter

Du kan hente billetter til arrangementet i Tidendes ekspedition på adressen Nørregade 11 i Rønne.

Du kan også bestille billetter ved at sende en mail til mail@tidende.dk eller ringe på 56903000.