Super-rådhus endeligt aflyst – nu skal ny plan være klar i november

Super-rådhus endeligt aflyst – nu skal ny plan være klar i november
Her på det nedlagte DGI-stadion udenfor Rønne kunne der komme til at ligge et nybygget storrådhus med plads til hele kommunens administration. Eller nej: Det kunne der alligevel ikke, for kommunen har ikke råd til projektet, heller ikke sammen med private investorer. Den endelige rådhusplan bliver nu betydeligt mindre. Foto: Jacob Jepsen
POLITIK | Mandag 27. juni 2022 • 19:34
Jakob Marschner
Journalist
POLITIK | Mandag 27. juni 2022 • 19:34

Der kommer ikke noget nybygget super-rådhus på det tidligere landsstævnestadion udenfor Rønne opført i et samarbejde mellem regionskommunen og en eller flere private investorer.

Ideen blev mandag aften lagt definitivt i graven af kommunalbestyrelsen, fordi det nu står klart, at kommunen ganske enkelt ikke har de penge, som den selv ville skulle investere i byggeriet. Det handler om mellem 250 og 300 millioner kroner.

I stedet tegner det nu til, at de seneste fire års tilbagevendende debat om at samle fleste mulige af kommunens administrative medarbejdere på færre adresser ender i en betydeligt mindre kabale, end der har været lagt op til flere gange tidligere i forløbet.

Senest 1. november skal kommunalbestyrelsen præsenteres for "en samlet plan for fysisk placering af kommunens medarbejdere på de nuværende kommunale adresser", som gruppeformand Jonna Nielsen (S) formulerede det forslag, der fandt flertal i kommunalbestyrelsen.

Ud over Socialdemokratiet bestod flertallet af Dansk Folkeparti og Enhedslisten, i alt 15 af kommunalbestyrelsens 23 medlemmer.

Noget ligger dog allerede fast:

Borgmester Jacob Trøst (K) og hans sekretariat flytter i løbet af efteråret til Snorrebakken udenfor Rønne. Her får også Bornholms Ø-Arkiv til huse, og Bornholms Museum får et magasin. Dog mangler det stadig at blive klart, om kommunen også sætte penge i museets del af flytteplanen, for Bornholms Museum er ikke kommunalt.

Ved Tejn Rådhus vil hjemmeplejens Allinge-team rykke ind i et nybygget modulbyggeri. På Ullasvej i Rønne skal en del utætte vinduer skiftes ud, så Center for Børn og Familie får bedre vilkår end dagens ansatte på Ullasvej har.

I Tejn skal det desuden undersøges, om alle dele af Tejn Rådhus lever op til Arbejdstilsynets krav.

Endelig står det stadig hen i det uvisse, hvor kommunens medarbejdere på den nu solgte Østre Skole i Rønne skal arbejde i fremtiden.

 

FÅ ABONNEMENT