– Heldigvis er det et meget marginalt problem. Det er nærmest sådan, at man er nede på at kunne nævne folk med navn. Det gør man selvfølgelig ikke, men vi er nærmest dernede, hvor vi ved, hvem de er, siger Jens Hjul-Nielsen.
Ifølge ham gør det opgaven langt mere overskuelig, at man nu har et reelt overblik over, hvor mange – eller få – folk, der er i den gruppe, der modtager hjemmepleje, samtidig med at de ikke selv er i stand til at håndtere den nye affaldsordning.
– Når det er så få, kan man altid finde nogle individuelle løsninger, det er jeg sikker på. Det er jeg egentlig ikke så bekymret for. Så vil nogen sige: "Det er også let for ham at være ubekymret, det er ikke ham, der har problemet", men jeg ser det ikke som den store udfordring at finde individuelle løsninger, der tilgodeser så få mennesker, siger Jens Hjul-Nielsen.
Tilbage står, hvad den løsning bliver, og det har Bofas direktør som nævnt ikke et umiddelbart bud på. Det er nemlig ikke kun retningslinjerne for hjemmeplejens ansatte, der skal tages hensyn til.
– Der er yderligere et lille problem. Vi er begrænsede i, hvad vi kan gøre, for vi må ikke bruge takstmidler til at hjælpe folk med noget, fordi de er blevet lidt alderssvækkede. Det er ikke lovligt. Så det hensyn skal vi også tage, siger Jens Hjul-Nielsen.