Ny DF-spidskandidat brænder for psykiatrien

NOTITS | ABONNENT | 5. AUG 2022 • 18:28
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
5. AUG 2022 • 18:28

Mette Sode Hansen fra Aakirkeby er i front for Dansk Folkepartis kandidattrio til folketingsvalget.

 

– Jeg mener, at jeg har noget at bidrage med. Jeg er uddannet socialrådgiver i 2008 og har siden været ansat i kommunen. Jeg har nogle erfaringer fra virkelige liv, som jeg tænker kunne være rigtig gode at få ind på Christiansborg.

Det siger Mette Sode Hansen, der er Dansk Folkepartis spidskandidat på Bornholm ved det kommende folketingsvalg.

Dansk Folkeparti havde egentlig valgt René Danielsson som spidskandidat i 2020. Men efter kommunalvalget i november 2021 besluttede René Danielsson at trække sig, da han efter et flot personlig valg var blevet formand for social- og sundhedsudvalget.

 

Mette Sode Hansen, socialrådgiver og bosat i Aakirkeby, er Dansk Folkepartis spidskandidat på Bornholm ved det kommende folketingsvalg. Arkivfoto: Torben Ager

 

Nyt opstillingsmøde

Dansk Folkeparti holdt derfor yderligere et opstillingsmøde sidst i maj, hvor Mette Sode Hansen fra Aakirkeby blev valgt som ny spidskandidat. Hun har tidligere været opstillet for DF ved kommunalvalget i 2017, uden at blive valgt.

Hvilke erfaringer er det, at du gerne vil bidrage med i Folketinget?

– Jeg har i 10-12 år arbejdet i socialpsykiatrien og har visiteret borgere til støtte til det, kommunen har mulighed for at tilbyde. Det giver rigtig mange erfaringer i, hvordan virkeligheden ser ud for vores udsatte borgere. I kommunen arbejdes der inden for de rammer, der bliver udstukket fra Christiansborg, så jeg synes, at det kunne være spændende at komme ind og skabe nogle bedre rammer for det område.

– Jeg er også meget interesseret i retsområdet – både i forhold til straf og rettigheder for udsatte borgere, tilføjer Mette Sode Hansen.

Den nye DF-spidskandidat venter et valg i slutningen af september eller starten af oktober:

– Jeg er allerede ved at forberede indlæg til jeres avis, siger hun.

Tre kandidater

Dansk Folkeparti stiller med tre folketingskandidater i Bornholms Storkreds. René Danielsson kommer fortsat til at stå på stemmesedlen, men som toer, og nummer tre på listen er Sabine Lyngberg.

På landsplan stiller Dansk Folkeparti med i alt 67 kandidater til folketingsvalget, fremgår det af en pressemeddelelse fra DF på Christiansborg.

Heri glæder DF’s formand Morten Messerschmidt sig over den samlede kandidatliste, som repræsenterer både erfaring og nye talenter.

– Vi er klar til valg – og glæder os til at krydse klinger med Mette Frederiksen og de andre partier. På trods af den turbulente periode, vi har været igennem, er jeg godt tilfreds med at stille med et så stærkt kandidathold, som vi her kan præsentere. Det tegner godt for Dansk Folkeparti og den udvikling af partiet, som jeg og den øvrige ledelse har sat i gang. Modgang gør stærk, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at dette hold på 67 kandidater, der nu melder sig klar til at kæmpe for Danmark og Dansk Folkeparti, vil være en spydspids i genrejsningen af vores parti, siger Morten Messerschmidt i pressemeddelelsen.