Lukningstruet svømmehal får sit ønske opfyldt

Lukningstruet svømmehal får sit ønske opfyldt
Rønne Svømmehal er på vippen økonomisk og vil derfor genforhandle sin aftale med kommunen for at få mulighed for at tjene flere penge. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 3. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. MAR 2023 • 15:30

Kommunen siger ja til at genforhandle sin samarbejdsaftale med Rønne Svømmehal. Uden nye indtægter vil hallen lukke i år, har bestyrelsesformand fortalt.

Rønne Svømmehal har ondt i økonomien og har derfor brug for at tjene flere penge på entré. Den har bedt regionskommunen om en genforhandling af den aftale, der lægger rammerne for, i hvor høj grad hallen kan holde åbent for offentligheden og dermed sælge billetter og tjene penge. Det ønske opfylder kommunen.

Sagen har været til politisk behandling i fritids-, kultur- og lokalsamfundsudvalget, som på kommunens vegne siger ja til at genforhandle aftalen med svømmehallen.

Bestyrelsesformand Carsten Clemmensen har forklaret, at Rønne Svømmehal har brug for flere timer med offentlig svømning på bekostning af timer, hvor kommunen betaler for, at skoler, institutioner og foreninger kan bruge hallen. Ifølge ham lukker svømmehallen i år, hvis den ikke får mulighed for selv at tjene flere penge. Ikke mindst stigende energipriser presser svømmehallen, og kommunen har afvist at skrue op for tilskuddet.

Håbet er, at svømmehallen kan samle skoler, institutioner og især foreninger på færre timer ved at komprimere aktiviteterne og dermed frigøre bassinplads til offentlig svømning med entré.

Fritids-, kultur- og lokalsamfundsudvalget behandlede også en ansøgning fra svømmehallen om tilskud til at få lavet en tilstandsrapport, der skal vise, hvordan hallen har det, samt hvad det vil koste at genoprette den og vedligeholde den i de næste 10 år. Tilstandsrapporten skal samtidig hjælpe kommunalbestyrelsen med at afgøre, i hvilket omfang der fortsat skal renoveres på den nuværende svømmehal.

Udvalget anbefaler, at kommunen bevilger 312.500 kroner til opgaven. Det er i sidste ende, kommunalbestyrelsen, der siger ja eller nej til at yde tilskuddet.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning