Lukningstruet svømmehal får sit ønske opfyldt

Lukningstruet svømmehal får sit ønske opfyldt
Rønne Svømmehal er på vippen økonomisk og vil derfor genforhandle sin aftale med kommunen for at få mulighed for at tjene flere penge. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 3. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. MAR 2023 • 15:30

Kommunen siger ja til at genforhandle sin samarbejdsaftale med Rønne Svømmehal. Uden nye indtægter vil hallen lukke i år, har bestyrelsesformand fortalt.

Rønne Svømmehal har ondt i økonomien og har derfor brug for at tjene flere penge på entré. Den har bedt regionskommunen om en genforhandling af den aftale, der lægger rammerne for, i hvor høj grad hallen kan holde åbent for offentligheden og dermed sælge billetter og tjene penge. Det ønske opfylder kommunen.

Sagen har været til politisk behandling i fritids-, kultur- og lokalsamfundsudvalget, som på kommunens vegne siger ja til at genforhandle aftalen med svømmehallen.

Bestyrelsesformand Carsten Clemmensen har forklaret, at Rønne Svømmehal har brug for flere timer med offentlig svømning på bekostning af timer, hvor kommunen betaler for, at skoler, institutioner og foreninger kan bruge hallen. Ifølge ham lukker svømmehallen i år, hvis den ikke får mulighed for selv at tjene flere penge. Ikke mindst stigende energipriser presser svømmehallen, og kommunen har afvist at skrue op for tilskuddet.


Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her