Her er kommunens lobbyindsats: En millionbetaling for ”noget af det dyrebareste, vi har” og seks konkrete idéer til udbud

NYHED | ABONNENT | 26. MAJ 2023 • 05:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. MAJ 2023 • 05:30

Et større samfundsbidrag, prioritering af permanente boliger frem for skurbyer og økonomisk støtte til at drive Elværket er nogle af de ønsker, som Jacob Trøst har til udbudsbetingelserne for Energiø Bornholm, som partiernes energiordførere og regeringen for tiden forhandler om. Hvis ikke der falder penge af direkte til kommunen, vil den blive ”enormt presset” de kommende år, advarer borgmesteren.

I midten af marts sendte borgmester Jacob Trøst (K) et brev til Folketingets energiordførere. Her bliver de bornholmske synspunkter og ønsker formuleret i en kort mail og et vedhæftet dokument på godt to A4-sider. I brevet, som Trøst har delt med Tidende, kan man læse, at borgmesteren opfordrer Folketinget til at kompensere Bornholm for at lægge jord og udsigt til Energiø Bornholms landanlæg og havvindmølleparker.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.