Folkemødegæster skal være 'fleksible i forhold til beliggenhed', hvis de skal finde en bolig nu

NYHED | ABONNENT | 6. MAJ 2022 • 19:00
NYHED | ABONNENT
6. MAJ 2022 • 19:00

Der plejer at være rift om sommerhuse og ferieboliger på hele øen under Folkemødet. Og det ser ud til, at i år ikke er en undtagelse.

 

Hos Team Bornholm, der står for at udleje feriehuse i feriecentre, meldes om fuldt booket i dagene under Folkemødet. Det fortæller direktør Jacob Lund.

– Folkemødet er tilbage i version 2.0. Vores nuværende bookingsituation ligner den i 2019, og det følger mønstret for næsten alle år.

Selvom Team Bornholm har meldt totalt udsolgt, fortæller Jacob Lund, at det stadig er muligt at finde bolig på øen, og at bureauerne generelt er gode til at henvise til andre, hvis der er en situation eller en forespørgsel, de ikke kan løfte.

Team Bornholm udlejer primært feriehuse i feriecentre og feriesteder og altså ikke enkeltstående huse. Han forklarer, at interessen for deres udlejningsboliger derfor i høj grad kan skyldes, at det kan være praktisk at bo samlet, hvis man er en flok af sted.

Fleksibel med beliggenheden

Hos Novasol Bornholm kan de ligeledes berette om en stor interesse for udlejningsboliger – faktisk endnu større end tidligere år.

– Vi har en stigning i antal bookede dage i folkemødeugen på syv procent sammenholdt med 2019, siger kontorleder hos Novasol Bornholm, Ilse Møller Jensen.

– Så det underbygger jo, at der er stor interesse.

Hun fortæller ligesom Jacob Lund, at der stadig er ledige boliger at finde, men at man skal være 'lidt fleksibel i forhold til beliggenhed', og at det fortrinsvist er på Sydbornholm, der stadig er ledig kapacitet. Ifølge hende er det et meget typisk billede, at der hurtigt bliver udsolgt i og omkring Allinge.

– Perioden bliver booket i god tid, for folk ved, man skal være hurtigt ude.

Dancenter, der også står for at udleje sommerhuse på på Bornholm, beretter om et lignende billede.

– Folkemødet tiltrækker hvert år mange gæster til solskinsøen, og det mærker vi tydeligt, skriver administrerende direktør Kim Holmsted i en mail. Han uddyber, at særligt sommerhuse og ferieboliger i Allinge har været fuldt booket længe, men at de stadig har enkelte ledige huse i perioden på resten af øen, men at man skal skynde sig.

– Vores bookingtal viser, at det er blevet mere populært at overnatte i et sommerhus under Folkemødet de senste år. Helt konkret er vores bookinger i år steget med 25 procent sammenlignet med Folkemødet i 2019, skriver han.