Fagbevægelsens formand trækker sig: 'Det er en klog beslutning'

Fagbevægelsens formand trækker sig: 'Det er en klog beslutning'
Lizette Risgaard har trukket sig som formand for FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation. Det er en klog beslutning, mener lokalformand Joan Prahl. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 30. APR 2023 • 11:29
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
30. APR 2023 • 11:29

Sådan som weekenden har udviklet sig, var der ikke andre muligheder for Lizette Risgaard end at trække sig, mener formand Joan Prahl Parente fra FH Bornholm.


Lizette Risgaard trækker sig som formand for FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation. Det fortæller hun på Facebook efter det, hun kalder nogle vanskelige døgn for fagbevægelsen, medarbejderne i FH, hendes familie og hende selv.

Beslutningen kommer efter nogle døgn med historier om grænseoverskridende og upassende opførsel fra Lizette Risgaards side. Det hele begyndte med artikler i Berlingske og Ekstra Bladet, hvor flere mænd fortalte, at de havde oplevet at blive taget bagpå af Lizette Risgaard.

Fredag morgen besluttede FH's forretningsudvalg at igangsætte en advokatundersøgelse af Lizette Risgaard, der skulle fortsætte som formand. Efterfølgende trak en række forbund deres støtte, og Lizette Risgaard valgte at gå på orlov. Uroen fortsatte dog, og et krisemøde i FH's forretningsudvalg lørdag sluttede uden afklaring. Den foreligger nu, hvor Lizette Risgaard har valgt at trække sig for ikke at stå i vejen for kampen for et mere retfærdigt arbejdsmarked.

"Nu kan jeg konstatere, at de oplysninger, som bliver spredt fra flere sider, står i vejen for den kamp. Derfor har jeg besluttet at trække mig som formand for FH. Det har været én af de sværeste beslutninger i mit liv", skriver Lizette Risgaard på Facebook.

– Der var ligesom ikke andre løsninger, så jeg tænker, det er en klog beslutning af Lizette, at hun trækker sig. Vi afventer nu den undersøgelse, som er sat i gang. Lizette kommer ikke tilbage af den årsag, men jeg synes faktisk, man skylder hende at afvente den undersøgelse og se, hvad den viser, siger formand Joan Prahl Parente i FH Bornholm til Tidende.

Den hidtidige næstformand, Morten Skov Christiansen, er nu fungerende formand i FH. Joan Prahl Parente fortæller, at der bliver indkaldt til en ekstraordinær kongres, hvor der skal vælges en ny formand.

Den lokale FH-formand siger, at når man sidder på sådan en position, som Lizette Risgaard har gjort, så skal man være sin magt meget bevidst. Samtidig mener hun, at man burde have haft respekt for den beslutning, forretningsudvalget traf fredag, og have afventet resultatet af advokatundersøgelsen.

– Men sådan som weekenden har udviklet sig i medierne, så var der ikke andre beslutninger end den, Lizette har truffet her til morgen om at trække sig fra posten som FH-formand, siger Joan Prahl Parente.