Enhedslisten sætter nyt hold

Enhedslisten sætter nyt hold
Laura Kofod er ny folketingskandidat for Enhedslisten Bornholm sammen med Frida Kristensen. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | 9. MAR 2023 • 11:00
NYHED
9. MAR 2023 • 11:00

Laura Kofod og Frida Kristensen er kandidater til Folketinget.

 

Enhedslisten på Bornholm holdt sin årlige generalforsamling den 25. februar, og partiets nyvalgte bestyrelse har nu konstitueret sig.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Den nye bestyrelse består af Laura Kofod, kontaktperson, Niclas Fick, sekretær, Naja Maria Vainø, Jesper Gredsted, Morten Riis, Erik Nielsen, kasserer, og Stig Westermann.

På generalforsamlingen i Østerlars Multihus var der flertal for at melde sig ind i Bornholms Havvind. Ifølge Enhedslisten er Bornholms Havvind et vigtigt fælles skridt på vejen til grøn omstilling. Det blev også besluttet at støtte andre organisationer, der ifølge Enhedslisten løfter et stort og vigtigt socialt arbejde, nemlig Stop Madspild i Rønne og Nexø, som hver modtager 1.000 kroner fra partiet i støtte.

Klassekampen er levende

Den årlige generalforsamling gav også anledning til at se tilbage på et politisk år, hvor Ruslands krig mod Ukraine har domineret den internationale scene, mens den nye danske regering har skabt debat på den nationale.

”Efter en lang folketingsvalgkamp står vi også tilbage med en flertalsregering, der fra start har vist sig at tage klart parti i klassekampen med skattelettelser til de rige samtidig med, at den har frataget almindelige lønmodtagere en fridag”, lød det fra Laura Kofod, der sammen med Frida Kristensen blev valgt som partiets lokale folketingskandidater.

Udfordrende samarbejde

Diskussionen drejede senere ind på den svære start i den nye kommunalbestyrelse.

"Konstitueringen var dårligt nok en måned gammel, da DF undsagde en af de centrale ting, vi ellers var samlet på baggrund af, nemlig afvisningen af at bygge ét samlet rådhus", lød det i Morten Riis’ beretning.

Budgetforhandlingerne for 2023 havde også fundet vej ind i gruppeformandsberetningen.

"Forholdene taget i betragtning landede budgettet ret godt. Vi havde gerne haft flere med – også gerne borgmesteren, som vi såvel som Venstre forsøgte at trække tilbage til forhandlingsbordet. Desværre uden succes", lød det afsluttende fra partiets gruppeformand i kommunalbestyrelsen.