Budgetforlig stemt videre: Trøst forblev igen tavs

Budgetforlig stemt videre: Trøst forblev igen tavs
Jacob Trøst havde ikke nogen kommentarer til budgetforslaget på kommunalbestyrelsesmødet. Foto: Jesper Dollerup Merved
NYHED | ABONNENT | 22. SEP 2022 • 20:52
NYHED | ABONNENT
22. SEP 2022 • 20:52

Budgetforliget for 2023 er blevet sendt videre til andenbehandling i kommunalbestyrelsen. Diskussionen varede i over en time, men uden kommentarer fra borgmester Jacob Trøst (K).

Det kommunale budget blev torsdag aften førstebehandlet i kommunalbestyrelsen, hvor det blev stemt videre til andenbehandling.

Afstemningen gik som forventet, hvor 13 stemte for og 10 stemte mod at sende budgetforslaget for 2023, der er aftalt mellem Enhedslisten, Socialdemokratiet og Venstre, videre til andenbehandling.

Som det var tilfældet, da forslaget var i høring på Økonomi- og Klimaudvalget, havde borgmester Jacob Trøst ikke nogen kommentarer til budgettet.

– Den er klappet af, så det ville ikke ændre noget, at jeg stillede mig op og sagde et eller andet, siger Jacob Trøst til Tidende om ikke at sige noget til budgetforslaget. 

Det skulle på mødet gøres klart, hvem af de forskellige partier, der ville stemme for at sende budgettet videre til andenbehandling. Det gav mulighed for alle 23 kommunalbestyrelsesmedlemmer at give deres besyv med på budgetforslaget. 

Debat uden Trøst

Enhedslistens gruppeformand Morten Riis åbnede ballet med at fortælle om, hvordan og hvorfor man er kommet frem til det nuværende budget.

– Jeg synes, at vi med det her budgetforslag har gjort det muligt at lave nogle besparelser i den lempelige ende, sagde Morten Riis, da han åbnede sin tale.

Ikke overraskende var det ikke alle, der ser lige så positivt på tingene, som viceborgmesteren.

– Der er rigtig mange ting i jeres forslag, som der ikke er svar på, lød det fra Kirstine van Sabben (BL), der blev bakket op af Iben Busch (K). 

– Det er på flere måder et budget, der slet ikke adresserer den økonomiske virkelighed, vi står i på Bornholm.

Og Dansk Folkepartis gruppeformand Linda Kofoed Persson satte spørgsmålstegn ved Venstres plads i forliget.

– Det undrer mig helt vildt, at Venstre vil være med til at smadre erhvervsområdet, sagde Linda Kofoed Persson.

Venstres gruppeformand Søren Schow måtte i det hele taget flere gange svare for sig på spørgsmål om Venstres rolle. Dog ikke fra Jacob Trøst. 

Fordi da der ikke var flere kommentarer, og borgmesteren tog ordet, sendte han uden videre budgetforslaget til afstemning. Den endte med de ventede 13 mandater mod 10, og herefter gik kommunalbestyrelsen videre til næste punkt på dagsordenen. 

– Det ville kun være for show, hvis jeg sagde noget, og det havde jeg ikke lyst til. Nu prøver vi at få et forslag igennem, og så må vi se, siger borgmesteren. 

Han hentyder til, at Konservative gerne vil indarbejde et klubtilbud i S, EL og Venstres budget. En indstilling, der blev fremsat af Iben Busch. Det kan du læse mere om her

Budgetforslaget er nu sendt videre til andenbehandling i kommunalbestyrelsen, der har møde igen den 13. oktober.