Bornholmsk ekspolitiker angriber Onkel Reje

Bornholmsk ekspolitiker angriber Onkel Reje
Philip Brandt. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 6. MAJ 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
6. MAJ 2023 • 15:30

Philip Brandt gør sig atter bemærket i de landsdækkende medier.

Philip Brandt fra Bornholms Thehandel i Rønne er endnu en gang i vælten. Ekspolitikeren, der for to år siden blev ekskluderet af Nye Borgerlige for sine udtalelser om snart forhenværende sundhedsdirektør Søren Brostrøm, er nu ude efter Mads Geertsen, manden, der lægger krop til DRs populære børne-tv karakter Onkel Reje.

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Philip Brandt, der driver thehandlen på Lille Torv sammen med ægtefællen Evy Frigrioni, tilslutter sig dermed en gruppe af højreorienterede politikere, hvis angreb mod Mads Geertsen på de sociale medier ifølge Ekstra Bladet har taget karakter af hetz og trusler. 


Philip Brandt kalder Onkel Reje en pædofil blotter og mener blandt andet, at det bør være strafbart at optræde i børnecirkus iført g-streng. 

– Han (Onkel Reje, red.) optræder i børne-tv på en måde som har exhibitionistiske og pædofile overtoner, siger Philip Brandt, der blev kylet ud af Nye Borgerlige i 2021, efter at han havde kaldt Søren Brostrøm 'korrupt møgsvin og morder'.

DR oplyste forleden, at hetzen har fået børneværten til at gå på orlov på ubestemt tid. Samtidig har DR meldt kritikerne til politiet for chikane og trusler fra enkeltpersoner og grupper.

 

Rettelse  (mandag 09.39):

Tidende bragte i weekenden en citathistorie om ekspolitiker Philip Brandts kritik af DR-figuren Onkel Reje. I nyheden fremgår det, at Evy Frigioni, indehaver af Bornholms Thehandel, er hans ægtefælle. Philip Brandt oplyser, at Gitte Evy Frigioni er hans samlever. Philip Brandt præciserer desuden, at han er fejlciteret for at mene, at det bør bære strafbart at optræde i børnecirkus iført g-streng. Han mener i stedet, at en sådan optræden overfor børn ikke ville være tolereret i det offentlige rum. 

Tidende beklager fejlen. red.