Nye klassekammerater fik en fælles dag i klipperne

Nye klassekammerater fik en fælles dag i klipperne
To 6. klasser fra Hans Rømer Skole prøvede kræfter med klatring på klipperne ved Opalsøen. De havde vundet oplevelsen i en konkurrence, som Klatring Bornholm og fem friluftsvejlederstuderende havde lavet på facebook. Eleverne blev valgt, fordi de står overfor at skulle splittes op og fordeles i nye klasser efter sommerferien og derfor ønskede sig en fælles oplevelse på tværs af klasserne.
| ABONNENT | 25. APR 2021 • 11:46
| ABONNENT
25. APR 2021 • 11:46
Af:
Jacob Jepsen
foto

SKOLE

– Phillippa, måske kan du passe dem her?

Victor Madsen fra 6.b rækker sine klatresko til klassekammeraten Phillippa Due, der leder efter de helt rette sko, inden hun skal give sig i kast med at klatre på klippevæggen, som Victor Madsen netop er kommet ned fra.

– De skal sidde meget stramt, siger han.

Skoene passer, og Phillippa gør sig klar.


Victor Madsen fra 6.b synes, det var fedt med en klatredag ved Opalsøen. Han er trist over, at hans klasse skal splittes, men håber, det medfører flere nye venner på årgangen. 

Nye klasser efter sommerferien

Hun og hendes klasse og parallelklassen har vundet en klatredag gennem en konkurrence på facebook.

De er blevet udvalgt blandt flere ansøgere, fordi klasserne står overfor en stor forandring efter sommerferien.

De to 6. klasser skal brydes op og samles til to nye 7. klasser.

Det skabte bekymring blandt nogle af eleverne og deres forældre, deriblandt Phillippa Dues mor, Annie.

Da hun så, at Klatring Bornholm udlodde en klatredag i en konkurrence, tænkte hun, at det kunne være en god ryste sammen-oplevelse for de to 6. klasser, og så sendte hun en ansøgning med argumenter for, hvorfor de skulle vinde konkurrencen.

– Vores fantastiske klasse bliver delt op efter sommerferien, og jeg frygter lidt, hvordan det skal komme til at gå. Phillippas klasse er supervelfungerende, så det kan godt være lidt skræmmende, at de skal splittes. Men man er også nødt til at acceptere, at det er sådan, det bliver, og så tænkte jeg, at det her var en god mulighed for, at de kan blive rystet sammen med en fælles oplevelse, hvor de kan lære hinanden bedre at kende, fortæller Annie Due.

Sammen, men ikke helt alligevel

Corona spænder dog ben for, at det, der var den oprindelige tanke med klatredagen, kan lade sig gøre i praksis.

På grund af coronarestriktionerne for skolerne må eleverne nemlig ikke blive blandet i grupper på tværs af de to klasser. De skal lave øvelserne sammen med deres nuværende klassekammerater.

– Det er jo virkelig ærgerligt, og det ødelægger lidt tanken med, at de skulle lære hinanden bedre at kende på tværs af klasserne. Det her er noget, der udfordrer dem og rykker ved deres grænser, så det havde været en rigtig god mulighed for, at de kunne komme tættere på hinanden. Men sådan er det, og de får stadig en fælles oplevelse i dag, som de kan snakke om og reflektere over sammen fremover, siger Annie Due.

Phillippa Due er glad for, at hendes mor deltog i konkurrencen på vegne af klasserne. Det er ikke helt nemt at skulle bryde op med det, man er vant til, men Phillippa Due tror også, at der kan komme noget godt ud af det.

– Jeg er glad for, at hun gjorde det, og jeg er glad for, at vi prøver noget, som måske giver os et bedre fællesskab. Det er lidt trist, at vi skal i nye klasser, for vi havde lige fået sådan et godt fællesskab i klassen, men det gode er, at man lærer flere at kende, siger hun.

Phillippa Due er en af de 6. klasseselever, der skal fordeles i nye klasser efter sommerferien. Hun håber, at klatredagen kan være med til at give mere fællesskab på tværs af klasserne. 


Håber på at få venner i begge klasser

Mens Phillippa Due klatre op, sidder hendes klassekammerat Victor Madsen og ser på.

Han nåede 4,5 meter op af klippesiden og er begejstret for en anderledes skoledag.

– Det er rimelig sjovt, for man får prøvet noget nyt og er sammen med sine venner samtidig. Vi har prøvet at klatre før i klatreparken ved Rø, men vi har aldrig prøvet det på klippevægge. Det er sjovt og udfordrende, fordi man selv skal finde steder, hvor man kan få fat og klatre op, fortæller han.

Selvom han kom højt op, var det ikke ubehageligt, fortæller Victor Madsen.

– Det var sådan... dejligt. Jeg blev ikke så bange, men jeg tænkte meget på, hvor jeg skulle sætte min fod, siger han.

Ligesom Phillippa Due er Victor Madsen lidt ærgerlig over, at klassen skal splittes op, men han håber også på, at det fører noget godt med sig.

– Det er selvfølgelig øv, for jeg kan virkelig godt lide min klasse. Men på den gode side, så kan man få nye venner, og på den måde kender man jo folk i begge klasser, siger han.

Bag ham bliver der jublet.

En af pigerne i klassen er nået helt til toppen af klippevæggen og får klapsalver fra sine klassekammerater, der følger med nede fra jorden.

– Sådan Sara, hvor er du god!


Det var Annie Due, der er mor til Phillippa i 6.b, der så konkurrencen om klatredagen på facebook og skrev en ansøgning på vegne af 6. klasserne på Hans Rømer Skole. Hun er bekymret for, hvordan det skal gå med de nye klasser, og derfor ville hun gerne give dem en ryste sammen-tur. Foto: Jacob Jepsen