Ny sognepræst ansat
Den nye sognepræst for Østerlars-Gudhjem Sogn tiltræder stillingen pinsedag i år. Arkivfoto: Berit Hvassum

8. APR 2021 • 13:01NORD • AF MARIE HOFMAN • GRATIS

Ny sognepræst ansat

KIRKE

Stillingen som sognepræst i Østerlars-Gudhjem er nu besat. Det bekræfter provst Johannes Gregers Jensen, der oplyser, at sognets nye præst bliver 56-årige Tina Ravnsbjerg Damholt. Hun kommer fra en stilling som sognepræst i Harrevig Pastorat i Viborg Stift og vil tiltræde pinsedag den 23. maj 2021.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Min familie og jeg elsker Bornholm og er kommet her meget, siger Tina Ravnsbjerg Damholt, der udover at have en mand med bornholmske rødder også har en datter, der har boet og arbejdet på øen de seneste seks år.

Tina Ravnsbjerg Damholt er oprindeligt uddannet folkeskolelærer og uddannet præst efter den såkaldte paragraf 2-ordning, der tillader personer uden teologisk uddannelse at blive ordineret som præst.


Ny sognepræst Tina Ravnsbjerg Damholt. Privatfoto

Stilling genopslået

Den seneste sognepræst i Østerlars-Gudhjem, Meghan Welsch Jakobsen, stoppede i december 2020 for at tiltræde nyt embede på Sjælland. Stillingen blev derefter opslået, men i februar i år valgte man i menighedsrådet dog at genopslå stillingen, da den rette kandidat ikke havde meldt sig.

Ifølge Erling Aabye Dam, formand for Østerlars Meningsråd, er det glædeligt, at man havde tålmodighed i processen.

– I første ansøgningsrunde fik vi kun to ansøgere og i anden runde kom vi op på ni, hvoraf fire var meget kvalificerede, siger Erling Aabye Dam. Han fortæller, at valget faldt på Tina Ravnsbjerg Damholt på grund af hendes baggrund, der er bredt funderet som både lærer og præst.

– Hun kommer til jobbet med en bred vifte af kvalifikationer, der også rummer undervisning samt børn og unge. Det passer godt til den strategi, vi har lagt for Østerlars-Gudhjem, siger Erling Aabye Dam. 
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.