Brødre klar til åbning: 150 smagsprøver på croissanter og boller blev revet væk

Brødre klar til åbning: 150 smagsprøver på croissanter og boller blev revet væk
Fra venstre Leander Adrian, ven og kollega fra københavnerbageriet Brød, og de to ejere af "Brødre" Bertram No Pedersen og Sixten Carl Ravn. De glæder sig til at åbne bageriet torsdag. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 31. MAR 2021 • 11:13
Lisbet Holst
Journalist
| ABONNENT
31. MAR 2021 • 11:13

ERHVERV

Forleden blev meldingen om, at man var velkommen til at komme forbi og få smagsprøver af friskbagte boller og croissanter fra bageriet Brødre i Tejn lagt ud på den lokale Facebookgruppe Tejnestiften.

Der gik ingen tid, så var alle 150 stykker bagværk revet væk, fortæller Bertram No Pedersen.

Sammen med Sixten Carl Ravn glæder han sig til at åbne deres nye bageri på Nordre Strandvej i morgen, torsdag den 1. april klokken 8.

I påsken vil forretningen have et mindre sortiment end det, det får på sigt.

Kvaliteten er høj, og der vil jævnligt komme nye former for økologisk brød, kager og andet bagværk på hylderne.

Høj kvalitet

Brødre vil byde på rigtig godt bagværk lavet på økologisk mel, surdej og bagt i stenovn. Wienerbrød og croissanter bliver lavet med smør, ikke med margarine. Man kan købe sig en rigtig god kop kaffe og lækre pizzaer.

Det handler om kun at bruge gode råvarer og om at bruge lokale produkter og støtte producenter på Bornholm.

Denne tirsdag formiddag er der hektisk travlhed i den kommende bagerbutik og i bageriet. De to indehavere, kolleger fra københavnerbageriet Brød, hvor både Bertram og Sixten er udlært og har arbejdet, samt venner og familie er i fuld gang med at gøre alt klart til åbningen. Der mangler fortsat en hel del arbejde, men de kører på.

– Vi når det. Det tror jeg sgu, siger Sixten Carl Ravn.

Træ fra Østerlars Savværk

De to ejere har ikke mange penge at bruge af, så de har udført det meste af renoveringsarbejdet selv med gode venners hjælp, bortset fra el-arbejdet, siger Bertram No Pedersen. Det har professionelle taget sig af.

– Vi har genbrugt det meste for at spare penge. Det er klart, at det ville være sjovt, hvis vi havde mange penge til at lave en forretning for. Det har vi bare ikke, siger han.

Den nye disk i butikken har de lavet af nogle fliser, de fandt i bageriet. Den er fin, men også lidt hjemmelavet, synes Bertram og peger på et par af fugerne mellem fliserne, der måske ikke er helt lige.

Selve bordplanen er af eksklusivt bornholmsk douglasgran, som de sammen med flere andre planker, blandt andet et flot stykke eg, har fået foræret ganske gratis af Østerlars Savværk. Det er de meget glade for.

Legendarisk pizzaovn

Bag ved disken kommer der hylder op til brød. Der er slået hul ud til det lille gårdmiljø ved forretningen og sat glasdøre i. Her skal være udeservering, når vejret bliver til det.

Der blev også banket hul i den ene væg ind til bageri. Ellers kunne den store pizzastenovn, som Bertram og Sixten har købt af "Itzi Pitzi Pizza" på Vesterbro, stedet med Københavns efter sigende bedste pizzaer, ikke komme ind i bageriet, for ovnen var noget bredere, end de havde regnet med.

– Det er en legendarisk ovn, smiler Bertram. Han er i familie med ejeren af pizzariaet på Vesterbro, der bakker op om de to ung mænds projekt på Bornholm.

Undervejs i renoveringsarbejdet har makkerparret fundet ud af, at det kniber med at kunne trække tilstrækkelig meget strøm ind til den store pizzastenovn.

Der skal en investering i omegnen af af 100.000 kroner i elarbejde til, hvis det skal være helt optimalt, og så mange penge står de to unge bagere ikke og har lige nu, så den udfordring skal løses hen ad vejen, fortæller Bertram No Pedersen.

Brødre har åbent alle dage i påsken fra klokken otte til 18 frem til mandag den 5. februar. Derefter har forretningen lukket frem til fredag den 9. april klokken 8, fortæller Bertram No Pedersen.