Würth kom ud af ingenting – det er en vanvittig historie

Würth kom ud af ingenting – det er en vanvittig historie
– Der var ikke meget liv og glade dage i Würth i Rønne, da Erik Kristensen kom til butikken, fortæller han. Fotos: Torben Østergaard Møller
DAGENS NAVN | Mandag 18. juli 2022 • 15:30

Erik Kristensen blev trukket lidt i ørerne af sin kone, og efter halvandet år gik han med på ideen om at flytte til Bornholm, hvor han nu arbejder hos Würth.

Hvor kommer du fra oprindeligt?

– Jeg er født i Aarhus og opvokset på Djursland i den lille by Auning, som faktisk er på størrelse med Nexø. Og nu bor jeg jo på Balka ved Nexø.

Hvilken uddannelse har du?

– Jeg er shippinguddannet. Skibsmægler fra en skole i Randers. Siden kom jeg til et rederi i Aarhus, som desværre lukkede, men mit gamle lærested i Randers spurgte så, om jeg ville være med til at starte en afdeling op i København. Og så arbejdede jeg dels for det klareringsfirma, dels for deres største kunde inden for jern- og metalbranchen, hvilket førte til, at jeg sprang over i den branche, hvor jeg så arbejdede i over 20 år som både trader, regionschef og alle mulige andre mærkelige titler.

– Men så ville skæbnen, at jeg mødte en bornholmsk kvinde i 1998, min nuværende kone. Hun er bornholmer, og vi flyttede sammen på Østerbro, blev gift og fik børn. Da de skulle starte i skole, boede vi så i Brønshøj, og vi begyndte at tænke på, hvor vores børn egentlig skulle vokse op. Min kone havde jo rigtig gode erfaringer med sit hjemland Bornholm, haha, så jeg blev trukket lidt i ørerne, og hun brugte cirka halvandet år til at overtale mig til, at det var en god idé at flytte til øen. Jeg ville gerne fastholde mit arbejde, og det gjorde jeg sådan set også, for da var flyttede, pendlede jeg i næsten otte år.

– Men så tænkte jeg, at nu gad jeg ikke mere, for sådan et rakkerliv er ikke superspændende, og jeg mistede også meget kvalitetstid med min familie og specielt børnene, da de var små. Så jeg sagde simpelthen bare mit job i København op uden at have noget på Bornholm.

Hvornår var det?

– Det er seks-syv år siden. Jeg gik en masse ture med min hund og søgte en masse job, det var svært at finde noget inden for de gesjæfter, jeg havde arbejdet i. Men jeg søgte så ind i Allinge Byggemarked, og så begyndte jeg i den branche. Jeg var der i cirka fire år og blev butiksleder til sidst, men så dukkede der et job op hos Würth, som jeg syntes lød megaspændende, for det er jo et anerkendt brand inden for værktøj, skruer, undertag og så videre. Jeg tænkte også, at nu havde jeg haft rigtig mange køreture til Allinge, havde skæve arbejdstider og så videre.

Du har konsekvent taget beslutninger, som afkortede din transporttid?

– Haha, ja simpelthen. Før mødte jeg klokken 10 og var hjemme klokken 18 og havde også weekendvagter. Nu arbejder jeg 7-15 mandag til fredag, det er mere håndgribeligt for mig, og det levner også mere tid til både familie og fritidsinteresser. Det passede fortrinligt ind i mit kram.

Var Würth allerede etableret på Bornholm, da du søgte ind i firmaet?

– Ja, afdelingen skulle åbne lige der i 2020, da alt lukkede ned på grund af corona, så det var svært at etablere sig med alle de begrænsninger, der var. Jeg kom til den 1. oktober sidste år og kom ind i en forretning, hvor der ikke skete alverden. Der var ikke meget liv og glade dage på det tidspunkt. Men vi har et godt team nu – vi er to kørende sælgere og mig i butikken, og jeg synes, vi har fået vendt det til noget rigtig godt og er i en god positiv udvikling, hvad angår omsætning og de øvrige tal. Vi har også en stigende kundemasse, men Würth har måske haft lidt svært ved at fortælle om, hvad vi står for, og mange har måske tænkt over, hvad det egentlig er for en forretning.

Hvad er svaret på det?

– Vi sælger alt kvalitetsværktøj til håndværkere. Det er inden for undertag, håndværktøj, slib og skær, vi er verdenskendte for vores fantastiske skruer til ethvert formål. Firmaet blev startet i 1945 af Adolf Würth i Künzelsau i Tyskland og bygget op fra ingenting. I dag har firmaet 80.000 ansatte verden over, det er en vanvittig historie. I Danmark alene har vi 40 forretninger.

Sælger I både til professionelle og private kunder?

– Vores primære kundemasse er de professionelle med et momsnummer, men vi har også mange private kunder, som synes, det er fedt at komme ind og købe noget rigtig godt værktøj, som er ergonomisk korrekt og så videre.


Erik Kristensen


54 år.

Han bor på Balka og er gift med Anne Gerd Kristensen, som er skolelærer.

Sammen har de to sønner på henholdsvis 17 og 19 år.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT