Troels og Henrik: Vi bør sætte mere pris på foreningslivet

Troels og Henrik: Vi bør sætte mere pris på foreningslivet
Henrik Nielsen og Troels Hansen har ydet en stor frivillig indsats ved renoveringen af Nyker Idrætsforenings omklædningsrum. Uden dem havde den store renovering ikke kunnet lade sig gøre, siger foreningens formand, Mathias Larsen. Foto: Holger Larsen
DAGENS NAVN | ABONNENT | 12. SEP 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
12. SEP 2022 • 10:30

To murere førte an i det frivillige arbejde, da Nyker Idrætsforening totalrenoverede omklædningsrum i klubhuset.

 

Troels Hansen og Henrik Nielsen arbejder til daglig i firmaet Mureren v/Michael Nielsen i Rønne. I det seneste halve år har de brugt en stor del af deres fritid på at totalrenovere to omklædningsrum i Nyker Idrætsforenings klubhus.

Hvordan gik det til, at I blev engageret i det arbejde?

Troels: – Det var i starten bare meningen, at der skulle nye fliser på væggene i herrernes omklædningsrum, fordi der var så meget skimmelsvamp. Det blev vi spurgt om at hjælpe med. Men da vi fik lavet hul, fandt vi ud af, at rørene var fuldstændigt tærede. Vi havde svært ved at finde ud af, hvor rørene var under gulvet, så vi brød gulvet op på toiletterne og noget af gulvet op i omklædningsrummet, før vi fandt dem. Så sagde jeg til Knud Arne Rasmussen, fodboldformanden i Nyker: "Hvorfor brækker vi ikke hele gulvet op, får isoleret og lagt gulvvarme, så I kan pille radiatorerne ned".

– Det var sådan det startede, og det endte så med at blive en totalrenovering. Dum som jeg var, spurgte jeg, om vi ikke skulle lave væggene i bruserummet i klubfarverne. Så det kom også til at tage lidt ekstra tid med mikrocement i sort og rødt og bagefter en vandbaseret coating til at beskytte overfladen.

– Vi har i alt været i gang i et halvt år, fordi arbejdet også har været sat i bero et par gange, hvor forsikringen skulle ind over. Nu mangler vi bare det sidste arbejde i kvindernes omklædningsrum.

Men hvorfor ville du gerne være med i det arbejde – du er jo ikke en gang medlem i Nyker Idrætsforening?

Troels: – Jeg har spillet en del fodbold tidligere i Skodborg i Sønderjylland, hvor jeg kommer fra, og når der dengang skulle laves noget frivilligt, stimlede folk sammen for at være med. Det er gået lidt fløjten i dag. Jeg ved ikke, hvad der går af de unge.

– Jeg synes, at vi skal sætte lidt mere pris vores foreningsliv.

Hvordan gik det til, at du kom til Bornholm?

Troels: – Jeg har tidligere arbejdet flere steder i udlandet, hvor jeg har været med til at bygge typehuse. I 2007 var der et job hos PL Entreprise, og så tænkte jeg, at jeg kunne tage et år eller to på Bornholm og få set det, jeg ikke nåede at se, da jeg var herovre med skolen. Og så er jeg blevet hængende. jeg har ellers altid været meget rundt, men jeg kan godt lide at være herovre.

Henrik, hvor kommer du fra?

Henrik: – Jeg er født i Hasle Sogn, men har boet i Knudsker i størstedelen af min barndom. Som voksen har jeg boet i København i et par år.

– Jeg har arbejdet med lidt forskelligt, blandt andet brolægning, men er altid vendt tilbage til murerfaget. Jeg har tidligere haft lidt svært ved at tage mig sammen til at holde på det arbejde, jeg har haft. Jeg startede sammen med Troels hos Mureren i 2017. Han er god at arbejde sammen med, og i ham har jeg fået en makker, der kan holde mig ud, så det er fint.

Har I travlt i firmaet?

Henrik: – Vi har nok at lave. Men det er vist generelt for branchen. Vi har en del renovering og vedligeholdelse for et boligselskab, og vi laver en del badeværelser. Vi arbejder meget med reparationer.

Har du en relation til Nyker Idrætsforening?

Henrik: – Næh, jeg har boet i Nyker på et tidspunkt, men dengang spillede jeg fodbold i Viking.

Hvad laver du i din fritid?

Henrik: – Jeg går derhjemme og laver nogle småting. Jeg er ved at bygge mit hus, Hammershus 2.0, op igen derhjemme i Østerlars.

Troels: – Opgaven i Nyker har taget en hel del af fritiden. Så jeg har ikke fået læst så mange bøger eller været i teateret eller biografen. Men det bliver der vel tid til igen.

 

 

Troels Hansen

56 år.

Fra Skodborg i Sønderjylland.

Bor i Rønne.

Har to børn og tre børnebørn.

 

Henrik Nielsen

36 år.

Bor i Østerlars.

Har en datter.