Tom havde alligevel ikke fået nok af brugsen

Tom havde alligevel ikke fået nok af brugsen
Tom Christensen (th) i Dagli’Brugsen i Snogebæk sammen med uddeler Kenneth Stryhn. – Vi har et formidabelt samarbejde. Jeg var lige blevet formand, da vi ansatte Kenneth som uddeler, så vi har brugt tid på at udvikle os sammen i fællesskab. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | SNOGEBÆK | ABONNENT | 28. JUL 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | SNOGEBÆK | ABONNENT
28. JUL 2022 • 10:30

Tom Christensen, formand for Dagli’Brugsen Snogebæk, fylder 75 år.

Tom Christensen har været lærer, skoledirektør og børne- og kulturdirektør, og i fritiden har det handlet rigtig meget om håndbold og skoleidræt. Men at han som pensionist skulle blive formand for en brugsforening, havde han ikke regnet med.

– Jeg synes ellers, at jeg havde haft rigeligt med brugser at gøre. Jeg er født og opvokset i Lobbæk Brugs, som mine forældre havde i knap 25 år, inden de købte vandrerhjem og campingplads på Dueodde, siger Tom Christensen, der fylder 75 år torsdag den 28. juli.

– Jeg havde ellers ikke gjort så meget ud af det lokale, fordi jeg havde så meget andet at se til, siger Tom Christensen, der sammen med hustruen Mie har boet i Snogebæk siden 1981.

Spændende udfordring

– Da jeg stoppede med at arbejde, blev jeg opfordret til at stille op til bestyrelsen i Snogebæk Brugsforening. Det var ikke det, jeg havde set komme, da jeg selv skulle til at prioritere min tid, siger Tom Christensen.

– Jeg har nu været formand for brugsen i 10 år, og jeg må sige, at det har været en spændende udfordring. Snogebæk Brugsforening har udviklet sig til at være noget af et supermarked. Vi lykkes med nogle ting, blandt andet med arrangementer for de lokale, grill- og fastelavnsarrangementer, og hvad vi ellers finder på. Det er også med til at gøre det spændende, at vi er en selvstændig brugs, hvor vi selv har ansvaret og tegner virksomheden. Det er tilfredsstillende, at Snogebæk brugs er en af de brugser, der er rimeligt velkonsoliderede her på øen, siger Tom Christensen.

Dansk Skoleidræt

Tom Christensen var i mange år aktiv i håndbold, og det var især som håndbolddommer, hvor han i en årrække dømte i den højeste nationale række.

Sportsinteressen gjorde, at han også blev involveret i Dansk Skoleidræt. Det er kun fire år siden, at han trådte ud af landsbestyrelsen efter at have været med i 39 år.

– Her var jeg i sin tid med til at opfinde Skolernes Motionsløb.

– Jeg har været Dansk Skoleidræts internationale repræsentant, og derigennem kom jeg ind i det internationale skoleidrætsforbund og i eksekutivkomiteen, og jeg blev valgt til præsident for håndbold. Så jeg har blandt andet været med til at arrangere verdensmesterskaber rundt omkring i hele verden hvert andet år. Det er en fantastisk opgave, når man som jeg kan lide at rejse og være sammen med mennesker, siger Tom Christensen.

Børnebørn, rejser og bridge

Mie og Tom Christensen har to voksne sønner og fire børnebørn i københavnsområdet:

– Vi bruger en del tid på at være sammen med dem og tager dem gerne med ud for at give dem nogle oplevelser.

Fritiden bruges ellers på blandt andet rejser – både i Danmark og i det store udland – og på bridge.

– Jeg begyndte at spille bridge, da min far gik på pension, fordi jeg var bange for, at han ikke kunne få tiden til at gå. Jeg spillede med ham i tre år i Nexø Bridgeklub. Jeg har haft den lykke at have en far, der blev næsten 102 år, inden han forlod os i marts. Han boede i eget hjem og var frisk og klar lige til det sidste. Det var en dejlig oplevelse at være tæt på ham, siger Tom Christensen.

– Da jeg selv gik på pension fra mit job i Bornholms Regionskommune og holdt afskedsreception, blev jeg inviteret med til bridge. Vi er fire pensionister, der mødes på skift hos hinanden og spiller bridge om formiddagen, hvorefter vi spiser frokost. Vi spiller til en kasse, hvor vi så inviterer vores hustruer med ud til for eksempel Cirkusrevyen eller Bornholmerrevyen, fortæller Tom Christensen.