Tine blev opfordret til at søge jobbet - og fik det

Tine blev opfordret til at søge jobbet - og fik det
Jeg kan allerede nu fornemme, at der er et rigtig godt sammenhold med mange arrangementer, siger Tine Bech Kragh om sin nye arbejdsplads. Foto: William Sonne Kaalø
DAGENS NAVN | ABONNENT | 19. FEB 2024 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
19. FEB 2024 • 05:30

Tine Bech Kragh havde i sidste uge første arbejdsdag som revisorassistent i Rønne Revision.

Du er født og opvokset på Bornholm. Hvad har du lavet, inden du blev ansat i Rønne Revision?

– Jeg blev i sin tid ansat i advokatfirmaet Arnoldus i Krystalgade - det der i dag hedder Advodan. Der var jeg ansat som elev i to år, hvorefter jeg blev fastansat. Så har jeg været i advokatbranchen lige siden.

Hvor mange år siden er det?

– Det er 17 og et halvt år siden.

Det er samme sted, du har været i alle de år?

– Nej, det er det ikke. Det hed Advokatfirmaet Arnoldus dengang, og så fusionerede det med Advodan, som lå på Store Torv. Dermed var vi et stort kontor. Så valgte min ene chef at gå for sig selv for nogle år siden, og der fulgte jeg med. Nu er hun så flyttet hen oven på Nykredit, hvor jeg også fulgte med, og nu var tiden til, at jeg skulle prøve noget andet.

Hvordan er det at have været i den samme branche i så lang tid?

– Man lærer en masse, må man sige. Jeg kan godt lide, at man kender folk. Bornholm er et lille sted, hvor alle kender alle, og det er de samme mennesker, man har kontakt med, når man er i den branche.

På et advokatkontor ser man vel også lidt af hvert?

– Man har med alle typer mennesker at gøre. Igennem de mange år, jeg har været på et advokatkontor, har jeg set lidt af hvert, og det er alt lige fra direktøren til manden på gaden. Nogle gange er det folk i dyb krise, der måske har mistet deres kære eller står midt i en skilsmisse. Det kan også være dem, der lige har købt nyt hus, hvor alt er godt. Det er en bred vifte af folk, man har med at gøre.

Hvorfor har du så skiftet job?

– Det var der mange grunde til. Men hvis jeg skulle prøve noget nyt og noget andet, så var det nu. Så jeg kiggede stille og roligt på, hvad der var. Der var faktisk ikke noget ledigt her lige umiddelbart - de søgte ikke nogen. Så jeg søgte uopfordret, fik en stilling og startede i går (torsdag, red.). Så det er ret nyt.

Hvilke arbejdsopgaver får du så her?

– Jeg skal sidde og lave regnskaber og hjælpe revisorerne. Men jeg er ikke så meget inde i tingene endnu. Der er mange ting, jeg kan tage med mig fra advokatverdenen og bruge her. I dødsboer har jeg for eksempel lavet regnskaberne i bo-opgørelserne, så talforståelsen har jeg.

Kommer du til at have lige så meget kontakt med mennesker, som du havde i dit sidste job?

– Ikke på samme måde i hvert fald. Men det må tiden vise - jeg er som sagt helt ny i revisorverdenen.

Er der en særlig grund til, at du søgte ind i revisorfaget?

– Jeg kan godt lide at arbejde med tal, så det var nærliggende. Og så var det lidt pudsigt, for da jeg gik og talte om, at jeg godt kunne tænke mig noget andet, sagde to uafhængige personer: "Prøv at søge hos Rønne Revision - der vil du passe godt ind". Så tænkte jeg: det må jeg prøve. Og så blev jeg ansat.

Hvad får du tiden til at gå med, når du ikke er på arbejde?

– Med to børn på otte og 11 år går der meget tid med deres interesser og sport. Men jeg kan også godt lide at vandre. Jeg begyndte for nogle år siden, med nogle venner, at vandre nogle lange ture. For eksempel har vi gået Højlyngsstien på én dag, været med til 'mammut march' i København, hvor man går 100 kilometer, og så har vi gået Mjølner March, som er 45 kilometer. Så det går der tid med, når man lige river en weekend ud af kalenderen for at gå. Men det er hyggeligt og fedt at gå på Bornholm. Der er en skøn natur - den bruger jeg meget tid i.

Er det også derfor, du har valgt at blive boende på Bornholm?

– Jeg tror, det i starten også handlede om at være tæt på familien. Men jeg har efterhånden lige så meget familie på Sjælland, fordi de flytter. Tre af mine fire brødre bor faktisk på Sjælland. Men jeg har stadig min far og lillebror samt en masse anden familie herovre. Men jeg kan godt lide, at naturen er lige uden for døren. Jeg bor lige ved siden af skoven, og det tager fem minutter for at komme ned til vandet. Det kan jeg rigtig godt lide. Jeg er selv vokset op med alting tæt på - og det vil jeg gerne have, at mine børn også får lov til at have. Så kan de altid flyve til København, når de bliver voksne.

Hvad håber du på, du får ud af din tid her?

– Selvfølgelig at jeg bliver meget klogere på regnskaber. Men også det kollegiale. Det er en større arbejdsplads end den, jeg kommer fra. Jeg kan allerede nu fornemme, at der er et rigtig godt sammenhold med mange arrangementer. De gør noget godt for deres ansatte.

Tror du, du også skal være i det her fag 17 og et halvt år?

– Det kunne sagtens være. Nu har jeg ikke haft for vane at flytte arbejdsplads, så jeg håber at falde godt til, så jeg kan være her i mange år.

Tine Bech Kragh

Bopæl: Hasle

Alder: 37

Civilstand: Gift

Børn: To piger på otte og 11 år



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT