Skiftedag på Paradisvej

Skiftedag på Paradisvej
Bornholmske samarbejdspartnere mødte op til receptionen hos FH Bornholm på Paradisvej i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 1. DEC 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
1. DEC 2022 • 15:30

Samarbejdspartnere fra fagbevægelse, erhverv og politik med borgmester og viceborgmester i spidsen var onsdag eftermiddag mødt op på Paradisvej i Rønne.

Her havde Fagbevægelsens Hovedorganisation – FH Bornholm – inviteret til reception i anledning af formandsskiftet, som skete den 3. november. Her blev Joan Prahl Parente valgt som afløser for Jens Christian Olsen, der stopper i jobbet efter fire år. Han blev 67 år den 29. november og går på pension.

Det var således både en farvel- og goddag-reception, som blev holdt i fagforeningshuset, hvor de to hovedpersoner tog imod og erklærede, at de er glade begge to.

– Jeg er mest glad, fordi jeg har fået en god afløser, sagde Jens Christian Olsen.

– Det har været en fantastisk oplevelse at komme herover igen efter at have været væk fra Bornholm i 30 år, sagde Jens Christian Olsen, der oprindelig kommer fra Allinge.

Jens Christian Olsen lagde i en tale blandt andet vægt på, at han mener, at det er meget vigtigt, at Bornholm bevarer sit eget arbejdsmarkedsråd.

Jens Christian Olsen er fortsat formand for arbejdsmarkedsrådet, indtil en ny minister tiltræder og kan godkende en udskiftning på posten.

– Det er først, når begge sider på arbejdsmarkedet går ind og gør noget sammen, at der sker noget, sagde han.

Joan Prahl Parente er ny i spidsen for FH Bornholms næsten 8.000 medlemmer fordelt på 17 organisationer med de offentligt ansatte (FOA), 3F og HK som nogen af de største. Hun blev valgt uden modkandidat på repræsentantskabsmødet og har allerede bebudet, at hun vil sætte kræfterne ind på arbejdsmiljø, synlighed og tryghed.

Joan Prahl Parente, der er født og vokset op på Bornholm, har tidligere blandt andet været formand for fagforbundet FOA Bornholm gennem seks år og forbundssekretær i FOA på landsplan i fire år.

 

Jens Christian Olsen og Joan Prahl Parente tog imod ved farvel- og goddag-receptionen hos FH Bornholm. Foto: Jacob Jepsen

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning