Pandekagebageren har helt styr på sikkerheden

Pandekagebageren har helt styr på sikkerheden
Tommy Mortensen er klar til en servering her i Gågadens Pandekagehus i Store Torvegade, Rønne. Foto: Torben Østergaard Møller
DAGENS NAVN | ABONNENT | 11. MAJ 2024 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
11. MAJ 2024 • 05:30

Tommy Mortensen har istandsat lokalerne til Gågadens Pandekagehus, som åbnede fredag, og som hans hustru, Joy, vil stå for, men han giver en hånd med, når jobbet som sikkerhedschef i Bornholms Lufthavn tillader det.

Du har tidligere i Tidende fortalt om processen med at blive klar til åbningen her i pandekagehuset, hvor der blandt andet har været forsinkede leverancer, men har det i øvrigt været hektisk at blive klar til åbningsdagen her fredag?

– Der har været flere ting i det. Der kom lidt udfordringer med gulvet, som skulle brækkes op, og vi skulle lægge et nyt, og i køkkenet satte vi for eksempel fliser op over det hele. Men det værste var faktisk, at få køkkenmaskinerne bragt til tiden. Og de sidste borde, som folk kan sidde ved, kom først onsdag.

Du har selv stået for meget af arbejdet med at sætte lokalerne i stand, men hvad er dine forudsætninger for at kaste dig ud i sådan noget?

– Jeg har egentlig altid gået og rodet lidt med strøm, beton, gulve, vægge og så videre. men jeg har jo også haft hjælpere, blandt andet fra en elinstallatør.

Torsdag holdt I åbent hus, og her fredag har I første regulære åbningsdag, hvordan synes du, det er gået?

– Torsdag var stille og rolig, og jeg skrev også først ud på Facebook om morgenen, at vi holdt åbent hus. Her fredag er folk komme rykvis. Indtil videre med to gode ryk, så her har været rigtig mange kunder, synes jeg.

En god start altså?

– Ja, dét må man sige. Jeg er glad for, at jeg var her i dag, for ellers havde min kone godt nok haft travlt.

Men det er rigtigt forstået, at det er din kone, der kommer til at køre pandekagehuset?

– Ja. Og så må vi hen ad vejen se, om vi eventuelt skal have en ekstra hjælper på.

Hvor kommer du selv oprindeligt fra?

– Jeg er jo ægte bornholmer. Som 17-årig startede jeg i 1980 i Forsvaret, men jeg har også arbejdet som tjener i 35 år forskellige steder. Jeg har haft en restaurant inde i Almindingen, Bolsterbjerg, i ni år. Den har min søster så nu, og den har faktisk været i familiens hænder helt siden 1977, men så blev mine forældre, som havde den, lidt ældre og skulle trappe lidt ned. Jeg valgte at søge andet arbejde, samtidig med at jeg stadig serverede til fester og så videre både på Bolsterbjerg, Restaurant Rø og Hotel Casa Blanca.

– I 2011 fik jeg job i Bornholms Lufthavn, og der er jeg stadig. De seneste godt to år har jeg været sikkerhedschef, men har i øvrigt været forskellige steder i driften både som brandmand og securitymand og også siden 2012 undervist i security.

Det må da have krævet noget efteruddannelse? Man går vel ikke lige fra at være tjener og ind og underviser i sikkerhed i en lufthavn?

– Vi uddanner jo vores folk selv. Det kræver selvfølgelig, at man kommer igennem det forløb, man selv skal undervise i, og så skal man holde sig opdateret. Men jeg har instruktøruddannelsen, som omhandler alt inden for security, gennem Trafikstyrelsen. Altså, alt om security, om det så er personeftersyn, røntgenoperatør, eftersyn af køretøjer og leverancer – alt. Jeg har al uddannelse inden for de ting.

Hvor mere præcist er du vokset op?

– I Klemensker-Gudhjem-området. Jeg gik i skole i Østerlars og kom altså allerede som 17-årig ud på arbejdsmarkedet.

Nu skal Joy stå for Gågadens Pandekagehus, og du har sikkerheden i lufthavnen, tror du, I får en mere presset dagligdag?

– Jeg har rimeligt gode tider i lufthavnen, hvor jeg har valgt at starte allerede klokken 6.30 om morgenen, så jeg stopper klokken 14. Dertil har jeg haft meget overtid de seneste to-tre år, hvilket jeg er ved at banke af nu, så det passer fint med det her. Derfor regner jeg også med, at jeg kan støtte Joy her om eftermiddagen.

I holder åbent 10-17?

– Ja, vi skal lige finde niveauet. Nogle siger, at i sommersæsonen skal vi da holde åbent til klokken 23, for da kommer turisterne. Vi taler jo om en højsæson på fire-fem uger, og der kan vi ligeså godt give den gas, så vi får noget omsætning da.'

 

Tommy Mortensen

60 år

Joy og han bor sammen i Rø

Hun havde et barn med ind i forholdet, og sammen har de yderligere fået et barn

De to drenge bor på Sjælland



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT