Mathilde er smilet bag den dampende kop kaffe

Mathilde er smilet bag den dampende kop kaffe
20-årige Mathilde Thorenfeldt elsker sit arbejde, hvor hun hver dag møder kunderne med kaffe og et smil. Foto: Sarah Thun Kristensen
DAGENS NAVN | ABONNENT | 31. MAJ 2023 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
31. MAJ 2023 • 05:30

Som bestyrer og fuldtidsansat på Kaffebaren i Rønne møder Mathilde Thorenfeldt mange spændende mennesker hver dag, og hun elsker at småsnakke med såvel stamkunder som turister.

Hvad laver du til daglig?

– Jeg arbejder som bestyrer nede på Kaffebaren i Rønne. Her sørger jeg for, at den kører rundt i hverdagen. Men hovedsageligt består det af at sørge for, at gæsterne får deres morgenkaffe, så jeg får typisk lige snakket med de samme hver morgen. Det er meget hyggeligt.

Hvorfor har du valgt at arbejde på en kaffebar?

– Jeg startede som ungarbejder, da jeg var 16, og så er jeg bare blevet ved med at være der. Jeg har nok arbejdet der tre år sammensat, men når jeg er taget afsted på højskolen eller med gymnasiet, så er jeg alligevel altid kommet tilbage. Jeg elsker at lave kaffe, mine kollegaer, og jeg synes, det er et megafedt sted at arbejde.

– Det er sådan et lidt småt samfund på Bornholm, så man kan genkende dem der kommer og følge op på samtaler fra dag til dag. Det, synes jeg, er spændende og hyggeligt.

Hvad er højdepunktet ved at arbejde sådan et sted?

– Jeg synes, det fedeste er, når man møder nogle spændende mennesker fra rundt omkring i verden. Det gør man specielt her i sommerperioden. Det er ekstra sjovt, når folk lige fortæller lidt om kaffen fra deres hjemland.

– Det er der også nogle danskere, der gør. Men der er mange tursiter, der kommer, som roser kaffen og så fortæller de lidt om kaffen, der hvor de kommer fra, og så kan man lige høre lidt om forskellige steder i verden.

Og en udfordring?

– Her om sommeren kan det godt være lidt svært at følge med. Det er jo sjovt, når der er travlt, men man skal også lige sørge for at få bestilt kaffe, have overblikket og ja, følge med.

Hvad betyder dit arbejde for dig?

– Det betyder meget. Specielt nu, hvor jeg er færdig med skolen, så er det en måde at komme ud og være lidt social, og have det der man ikke har, når man ikke er på skolen. Så kommer man ned og får catchet op med folk og spurgt ind til, hvordan det lige gik med det, de talte om den anden dag. På den måde betyder det meget for mig.

Hvad vil du gerne lave i fremtiden?

– Jeg kunne godt tænke mig at uddanne mig til fotograf, men så skal jeg nok til Aarhus eller Viborg. Jeg var på højskole og havde fotografi, og det tændte bare noget i mig. Jeg synes, det var fedt, så det vil jeg gerne gøre noget mere af.

Hvad er vigtigt i verden?

– Det er et stort spørgsmål, for der er mange ting, jeg synes er vigtige. Jeg synes, at kunst og natur er vigtigt. At der er noget kulturelt og noget skønt at kigge på i verden. Man kan godt fortabe sig i arbejde, arbejde, arbejde rundt omkring. Men jeg synes, vi er gode til her på Bornholm at være i naturen og fordybe os i det.

– Jeg synes også, det er vigtigt, at der er plads til alle, uanset hvem man er, hvor man er fra, og hvem man holder af. Det er vigtigt, at der er plads til alle. Men det er svært. Der er jo en million ting, der er vigtige. Haha.

 

Mathilde Thorenfeldt

Er 20 år og bor i Rønne med sin mor.

Har også en lillebror, som er flyttet væk fra Bornholm.

Har senest afsluttet STX.

Arbejder fuldtid som bestyrer på Kaffebaren på Store Torv i Rønne.