'Man bliver aldrig for gammel til at lege'

'Man bliver aldrig for gammel til at lege'
Foto: Berit Hvassum
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT | 23. SEP 2021 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT
23. SEP 2021 • 05:30

Keld Andersen etablerer sammen med Flemming Gildhoff en ny legetøjsbutik, Kids Coolshop, som åbner den 1. oktober i Snellemark Centret i Rønne.

Hvad synes du om opgaven med at skulle åbne en legetøjsbutik?

– Det er sjovt og spændende, og min hustru, der er pædagog på Peterskolen i Rønne, er gået ned i tid for at kunne være med her. De to piger, vi har herhjemme, synes også, det er sjovt at komme herned og være med. Jeg spørger dem også ind imellem til råds om noget af legetøjet. De kender jo en del af det bedre, end jeg gør. Der er sket meget på legetøjsområdet, og man kan se, at meget af det, der vinder frem, er det, hvor hoved og hænder skal arbejde sammen.

– Nogle siger, at børn ikke leger længere. Men det passer ikke. Børn vil gerne lege, og man bliver aldrig for gammel til at lege. Man bliver kun gammel, hvis man stopper med at lege. Vi kan da også selv komme til at fjolle rundt med et eller andet her i butikken.

Du kommer fra Nordjylland, så hvordan gik det til, at du kom til Bornholm?

– Jeg er gift med Jeanette, der er bornholmer, og hun var årsagen til, at jeg kom til Bornholm i 2000. Jeg har nu boet på Bornholm i halvdelen af mit liv. Jeg trives her, og tiden flyver af sted.

– Jeg kan godt lide, at der er gang i det hele med masser af aktiviteter om sommeren, og jeg kan lide at bo tæt på det hele – både skov og strand og naturen generelt. Jeg kan også godt lide, når der falder lidt mere ro på om vinteren, og vi kommer ned i tempo.

– Vi bor i et villakvarter i Rønne på en blind vej med 16-18 huse. Vi holder gadefest og har fælles julelystænding. Mangler vi noget, går vi over til naboen og henter det. Det er bare fantastisk.

Hvad har du lavet tidligere?

– Jeg er uddannet karosserismed fra autobranchen. Da jeg flyttede til Bornholm, fik jeg arbejde i Bilhuset i Rønne. Jeg var der i cirka 10 år som værkfører på pladeværkstedet, hvor jeg blandt andet stod for at lave opgørelser til forsikringen. For lidt over 10 år siden var jeg så heldig at blive ansat hos Bornholms Brandforsikring som taksator, og det var selvfølgelig med baggrund i min tid i autobranchen.

Du har nu orlov fra taksatorjobbet i et halvt år. Forestiller du dig, at din fremtid bliver i legetøjsbranchen, eller vender du tilbage til forsikringsselskabet?

– Mit udgangspunkt er stadig, at jeg den 1. marts skal tilbage til Bornholms Brand. Jeg har sagt ja til at være med til at løbe det her i gang. Så må vi se, hvordan det går. Der kan ske så meget.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg er ansat ved Falck Bornholm som deltidsbrandmand. Jeg har en personsøger på mig og løber en gang imellem af sted, når der er brug for hjælp.

– Der er et helt specielt fællesskab ved brandvæsnet. Vi møder hinanden, både dag og nat, både ved sjove og mindre sjove hændelser. Ham, der skulle oplære mig sagde, at brandmand er ikke noget, man bliver, men noget man er.

– Nogle går til fodbold, men vi brandmænd siger, at vi tager ud for at hjælpe ved ildebrand og andet. På en eller anden måde er det en hobby, for selvfølgelig går der noget fritid med det. Vi ved aldrig, hvornår vi bliver kaldt ud, og vi har 12 lovpligtige øvelser hvert år, møder, teatervagter med videre.

– Vi er alle med, fordi vi synes, det er sjovt. Den dag, man ikke synes, det er sjovt længere, skal man stoppe.

 

Keld Andersen

42 år.

Født og opvokset i Aalborg.

Flyttede til Bornholm i 2000.

Bor i Rønne.

Gift med Jeanette.

De har tre døtre, Isabella på ni år, Caroline 12 og Victoria 15 (der er på efterskole i øjeblikket).