Det bliver nogle lange aftener, før Rønnes nye butik er på plads

Det bliver nogle lange aftener, før Rønnes nye butik er på plads
Keld Andersen har taget et halvt års orlov fra sit arbejde i Bornholms Brand for at stå i spidsen for opbygningen af Kids Coolshop i Snellemark Centret. Foto: Berit Hvassum
HANDEL | RØNNE | ABONNENT | 23. SEP 2021 • 09:00
Holger Larsen
Journalist
HANDEL | RØNNE | ABONNENT
23. SEP 2021 • 09:00

Legetøjsbutikken Kids Coolshop åbner i Snellemark Centret den 1. oktober.

– Der kommer otte-ti paller legetøj om dagen, så det bliver nogle lange aftener for os, før vi skal åbne fredag den 1. oktober.

Det siger Keld Andersen, butikschef i legetøjsbutikken Kids Coolshop, som åbner i Snellemark Centret i Rønne – i det lokale, som tidligere rummede sports- og fritidsbeklædningsbutikken Ny Form.

Samtidig med, at Keld Andersen og makkeren Flemming Gildhoff, arbejder med at få butikken op at stå, er et par elektrikere også i gang med at få de sidste installationer på plads. Så det er lidt af et virvar, hvor man skal passe på med ikke at komme til at stå i vejen.

En udfordring

– Da vi stod med et 400 kvadratmeter tomt lokale, talte vi om, hvad vi dog skulle putte ind i det. Men nu viser det sig at være en udfordring at få plads til det hele, siger Keld Andersen.

Kids Coolshop i Rønne bliver da også en af de små butikker i kæden. De største butikker er mere end dobbelt så store, så der bliver heller ikke plads til hele kædens sortiment. Man kommer for eksempel ikke til at sælge børnetøj, som man gør i nogle af de store butikker.

– Vi har taget lidt af bestsellerne fra de andre butikker, og så satser vi på, at der også bliver et flow med en udskiftning af varer. En af fordelene ved at være med i en kæde er, at hvis vi ikke kan sælge en vare, kan det være, at en af de andre butikker kan. Og omvendt. En anden stor fordel er, at vi kommer med i en landsdækkende bytteservice, siger Keld Andersen.

– Men jeg må indrømme, at vi nok ikke helt har overblik over, hvad vi har fået hjem af varer, siger Keld Andersen med et blik rundt på de mange uåbnede kasser.

– Vi tager en palle ad gangen, tilføjer han.

En ny branche

Flemming Gildhoff fra Hasle og Keld Andersen fra Rønne er gået sammen ind i projektet. De kendte hinanden i forvejen fra andet forretningssamarbejde, men legetøjsbranchen er ny for dem begge. De tog kontakt til Kids Coolshops hovedkontor i Aalborg, fordi de mente, at der var et hul i markedet på Bornholm efter lukningen af Fætter BR i december 2018.

– Man syntes i Kids Coolshop, at det var en god idé med en butik på Bornholm. Man manglede bare nogen til at stå i spidsen for den, fortæller Keld Andersen.

Den opgave påtog de to makkere sig, og Keld Andersen har taget et halvt års orlov fra sit job i Bornholms Brand for at være med til at få butikken godt i gang. Han regner med, at butikken vil beskæftige, hvad der svarer til tre fuldtidsansatte medarbejdere, men at der så skal "mandes" op, når det bliver højsæson.

Et godt tidspunkt

– Vi håber, at vi starter på det helt rigtige tidspunkt. Vi åbner med nogle massive tilbud, så kommer efterårsferien og halloween, og så kommer julekataloget, og november-december med julesalg, inden der bliver en stille periode, før det bliver sommer. Vi har en klar forventning om, at det nok skal gå, og fra Kids Coolshops side mener man også, at der er et marked til butikken. Men det er jo først om et år, at vi reelt kan vurdere det, siger Keld Andersen.

Der kommer masser af legetøj og spil på hylderne, selv om Kids Coolshop i Rønne ikke har plads til kædens fulde sortiment. Foto: Berit Hvassum