– Så er der noget, der hedder meninghedsplejen og kirkens dagligstue, hvor jeg er den, der har ansvaret for kontakten med de frivillige. For eksempel har vi en telefonkæde, hvor man kan blive ringet op hver morgen hele året rundt. Den der tanke om, hvad hvis jeg en dag er død, og ingen opdager mig. Eller det kan være, at man er syg, så man kan gå og falde. Jeg er så den, man ringer til, hvis man gerne vil med i ordningen, og jeg har også kontakten til de frivillige, der ringer ud til folk.
– Det er også mig, man skal kontakte, hvis man for eksempel vil have en besøgsven eller have hjælp af vores handy-gruppe, der hjælper med småting som at sætte en lampe op, skifte et batteri eller sy en knap. Sådan nogle småting, som kan være rart at få hjælp til.
Hvorfor er folkekirken vigtig for lokalsamfundet på Bornholm?
– For det første mener jeg, at kirken har et godt og vigtigt budskab, nemlig evangeliet, at gud elsker alle mennesker og har givet sin søn for at frelse os. Det er noget, vi alle kan få glæde af, men derudover så er livet ikke altid en dans på roser. Alle mennesker oplever udfordringer og svære ting. Der mener jeg, at kirken kan være med til at hjælpe både med det budskab, vi har, men også ved at gøre noget. At være noget for hinanden, næstekærlighedsbuddet, det var også noget, Jesus talte om, da han vandrede på jorden.
Du er gift med præst Peter Hauge Madsen. Hvordan er det at være præstefamilie på Bornholm?