– Hende der kan jeg sagtens slå

– Hende der kan jeg sagtens slå
Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen, Nexø. Foto: Anette Vestergaard
DAGENS NAVN | ABONNENT | 16. NOV 2023 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
16. NOV 2023 • 05:30

Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen fra Nexø blev bidt af tennis, da hun som otteårig så Caroline Wozniacki spille Australian Open.

Du er i praktik på Bornholms Tidende. Hvorfor valgte du at søge ind på en avis?

– Fordi jeg godt kan lide at skrive, jeg kan godt lide det danskfaglige. Dansk er et af mine yndlingsfag. Jeg kan godt lide at at skrive stil og analysere billeder. Jeg fik 12 i en skriftlig opgave for nylig, hvor jeg skule analysere et billede af Gåsetårnet.

Hvad synes du er mest interessant at skrive om?

– Sport og politistof. Jeg kan godt lide at følge spændende sager i medierne. Jeg kunne også godt tænke mig at skrive om tennis eller fodbold. Fodbold er bare interessant, for eksempel landsholdet og Brøndby. Nok mest fordi min mor kommer fra Brøndby. Og tennis spiller jeg selv.

Kunne du godt tænke dig at blive sportskommentator eller sportsjournalist?

– Jeg kan kunne godt tænke mig at interviewe, måske til tv. Hvor man snakker med spillerne op til kampen og efter. Jeg kan godt lide at snakke med folk og komme tæt på sportsstjernerne.

Hvad for noget sport ser du mest på TV?

– Tennis. Lige nu er der sæsonfinale i ATP-turneringen, det ser jeg. Det var ærgerligt, at Tsitsipas trak sig mod Holger Rune. Den kamp havde jeg glædet mig til at se. Men i det mindste vandt han, og nu skal han spille mod Sinner torsdag. Jeg tror godt, det kan blive svært for Holger, lad mig sige det på den måde. Men han kan godt gå langt. Det har han bevist før.

Er han kommet sig oven på sin krise?

– Ja, han er så småt ved at komme tilbage. Han har fået kæreste, og han har fået en ny træner efter mange skift. Jeg tror, det har sværet svært for ham med de mange skiftende trænere. Der er kommet mere ro på med Boris Becker, tror jeg.

Hvornår begyndte du at interessere dig for tennis?

– Da jeg var otte blev min mor spurgt, om hun ville have en gratis måneds prøveabonnement TV2 Sport, og det sagde hun ja til. Der så jeg Caroline Wozniacki for første gang, og hun var simpelthen dansker. Hende så jeg meget op til. Jeg synes, det så meget sjovt ud det der med at skyde til bolden. Og så sagde jeg til mig selv: Hende der kan jeg sagtens slå. Og så stod jeg ude i gangen og spillede op ad døren med min mors gamle ketsjer. Jeg tænkte, det bliver bare så nemt. Efterfølgende undersøgte min mor, om der var en tennisklub i nærheden, og det var der jo så. Jeg startede i 2018 i Nexø Tennisklub, da jeg var ni år. Min træner sagde, jeg var bedre end de fleste nybegyndere. Nu har jeg spillet i lidt over fem år og spiller i kategori 2, som svarer til anden division.

Så hvor ligger du på verdensranglisten?

– Det ved jeg ikke, om man faktisk kan se ... Men jeg er nummer 300 for kvinder i Danmark, og i U14 er jeg nummer 50.

Hvor meget tid bruger du på at træne om ugen?

– Det kommer an på, om jeg spiller indendørs eller udendørs. Om sommeren spiller jeg hver dag, nogle dage er jeg der i fem timer, hvor jeg også er træner. Indendørs spiller jeg cirka fem gange om ugen.

Hvor mange kampe spiller du om året?

– I år har jeg spillet 30 kampe og har vundet 20. I 2021 blev jeg sjællandsmester tre gange, en gang udendørs og to gange indendørs, samt tredobbelt bornholmsmester. Samme år vandt jeg Bornholms Tidendes Talentpris.

Hvad er dine planer for fremtiden i forhold til tennis?

– Min største plan er at blive professionel. Men først tager jeg de lidt mindre ting, som for eksempel at vinde Danmarksmesterskaberne næste år. Jeg skal jo først gennem en kvalifikation, Top ti-spillet og hovedrunden. Men det er det, jeg drømmer om.

Hvem er dine tennisidoler?

– Caroline Wozniacki, Holger Rune, Ben Shelton, Jelena Rybakina og Coco Gauff. Jeg kunne godt tænke mig at spille mod dem alle sammen og se, hvor hurtigt det faktisk går. Vi har en tidligere danmarksmester i vores klub, Søren Spanner. Når han server, tør man næsten ikke stå der. Det er næsten uansvarligt, så hårdt han slår.

Hvad skal du efter 9. klasse?

– Vi har snakket om en tennisefterskole, men det ville være godt at finde nogle sponsorer først, for det er dyrt. Og hvis det ikke lykkes, kunne jeg måske tænke mig at gå på sundhedslinjen på STX Campus. Det handler meget om idræt. Men igen, det er ikke sikkert. Jeg har ikke helt fundet ud af det endnu.

BIO

Alder: 14

Uddannelse: Går i 8. klasse på Paradisbakkeskolen i Nexø

Bopæl: Nexø

Fritidsinteresser: Sport, tennis, gymnastik som giver smidighed