Han var chefjurist og cyklistformand

Han var chefjurist og cyklistformand
Helge Clausen blev 79 år. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 11. JUN 2024 • 18:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
11. JUN 2024 • 18:00

Helge Clausen arbejdede i mere end 30 år i kommunalt regi.

Helge Clausen, Rønne, er død, 79 år gammel.

Helge Clausen kom fra små kår på Ærø, hvor hans far var murer. Han fik et legat, som gav ham mulighed for at komme på gymnasiet, og han tog sin studentereksamen i Svendborg.

Herfra gik turen videre til Københavns Universitet, hvor han tog sin juridiske embedseksamen.

Helge Clausen mødte den københavnske sygeplejerske Else. De blev gift i 1971 og flyttede i 1973 sammen med deres lille datter Dorte til Bornholm. Her fik de yderligere to døtre, Rikke og Sofie.

Helge Clausen fik job hos landsretssagfører Bornemann Carlsen i Rønne.

Sekretariatschef

Helge Clausen blev i 1980 ansat i Rønne Kommunes næsthøjeste administrative stilling som sekretariatschef.

Her var jobbet blandt andet at forberede byrådets arbejde og yde juridisk assistance på mange forskellige områder.

Det blev starten på mere end 30 års arbejde i kommunalt regi, idet han efter kommunesammenlægningen fortsatte som chefjurist i Bornholms Regionskommune, frem til han gik på pension i 2011.

Et at højdepunkterne i den lange kommunale karriere var, da han i 1989 blev sendt af sted for FN som valgobservatør i Namibia.

Døtrene betegner Helge Clausen som noget af en arbejdshest. Selv om arbejdsdagene ofte var lange, engagerede han sig alligevel på flere områder i sin fritid. Han havde mange bestyrelsesposter og var i 13 år formand for Rønne Privatskole, hvor alle tre piger har haft deres skolegang.

Han var i mange år fast dirigent ved generalforsamlingerne i Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening, og i de senere år engagerede han sig i Jazzklub Bornholm.

Bornholm Rundt

Helge Clausen var glad for at cykle, og i nogle år stod han både i spidsen for Bornholms Cyklist Forbund som formand og for det store Bornholm Rundt motionscykelløb.

Fugle var en stor fælles interesse for Else og Helge Clausen, og de var en del af et stort netværk af amatørornitologer på Bornholm. Turen gik tit til Bastemose for at se på fugle.

Familien Clausen boede forskellige steder i Rønne, i de sidste mange år i Jordbærdalen.

Helge Clausen efterlader sig hustruen Else, tre børn og syv børnebørn. Else Clausen har nu valgt at flytte fra Bornholm for at komme tættere på familien.