Freddy er aktiv pensionist: 'Det er vigtigt at have noget at stå op til'

Freddy er aktiv pensionist: 'Det er vigtigt at have noget at stå op til'
Freddy Sørensen nyder at være en del af det fællesskab, der er i Viking Atletik. Han tror, det er vigtigt, at man har en aktiv pensionisttilværelse. Foto: Mette Holm Hansen
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT | 16. AUG 2022 • 05:30
Mette Holm
Journalist
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT
16. AUG 2022 • 05:30

Freddy Sørensen skulle "bare" have overstået sin værnepligt på flyvestationen, men Bornholm bed sig fast i ham, og foreløbig er det blevet til 51 år på øen. Han er engageret som frivillig i Viking Atletik og nyder det fællesskab, der er der.

 

Du kommer som frivillig i Viking Atletik næsten hver dag, hvorfor?

– Jeg holder meget af det, fordi det giver noget, som det populært hedder, at stå op til. Det startede i 2000, hvor en af mine kolleger på slagteriet spurgte, om jeg ikke kunne hjælpe til en enkelt dag med noget, og det kunne jeg da godt. Året efter blev det mere og mere, og da jeg gik på efterløb i 2013, så spurgte jeg Claus (Clausen, formand i klubben, red.), om der var noget, jeg kunne hjælpe med, og så har jeg været på lige siden.

Hvordan er det at være tilknyttet en idrætsklub?

– Det er alletiders, jeg har et fantastisk netværk heroppe, og jeg har gode venner. Du bestemmer jo selv, hvor meget du vil hjælpe, men jeg har altid sagt, at har man sagt ja til noget, så møder man også op. Jeg tror, det er vigtig, at man som efterlønner eller pensionist har et eller andet, man skal have en vision for resten af sit liv. Det nytter ikke at sætte sig hen.

Hvad består det frivillige arbejde af i Viking Atletik?

– Det kan være at rydde op, køre på Bofa med affald, hente ting i byen. Det er forskelligt fra dag til dag. Formiddagen af afsat til at være her. Det holder jeg meget af.

Er du heroppe hver dag?

– Ja, næsten, om ikke andet så for at få en kop kaffe og snakke med de andre.

Har du selv været aktiv og dyrket idræt?

– Jeg spillede fodbold i Nyker med alle de kendte Nykerfolk, Ib Rø, der var træner, Kim Holm og hans bror Rudi. Da jeg flyttede fra Nyker til Rønne, så startede jeg som træner i Knudsker for damer i både håndbold og fodbold.

Du er ikke bornholmer, kan jeg høre?

– Nej, jeg kom herover som soldat i 1971 og tænkte, at jeg bare lige skulle have det overståen, men det er foreløbig blevet til 51 år, og ingen får mig ikke væk herfra. Jeg boede i Rødovre, da jeg blev indkaldt som soldat til flyvevåbnet. Efter to måneder i Karup, fik jeg at vide, at jeg skulle ud på flyvestationen på Bornholm og tænkte, det tager jeg da med. Der gik ikke mange måneder, før jeg var begejstret. Bornholm kan noget, som andre steder ikke kan. Da jeg var færdig med min værnepligt, blev jeg konstabel og var derude indtil 1988. Derefter var jeg på Rønne Kommune og siden slagteriet, indtil jeg gik på efterløn.

Inden du gik på efterløn, havde du så en ide om, at du på en eller anden måde skulle holde dig aktiv?

– Det havde jeg. Derfor snakkede jeg også med Claus (Clausen, formand for Viking Atletik, red.). Jeg var begyndt at løbe på Vikings begynderhold, efter jeg i 2010 fik en blodprop i hjertet. Så jeg snakkede med Claus om at være frivillig, og så fandt vi ud af det. Man skal ikke bare stå op og sætte sig i sofaen og se fjernsyn. Det duer ikke.

Man skal have et eller andet?

– Det er 100 procent sikkert. Og jeg har flere ting. Jeg er medlem af afdelingsbestyrelsen i boligselskabet, og jeg er tovholder på en mandeklub derover, hvor vi mødes hver anden onsdag og snakker. En gang imellem kan det næsten være svært at prioritere tiden.

Nu har der lige været Etape Bornholm. Har du været med hver dag?

– Ja, det har jeg. Jeg kørte vand ud og satte op. Jeg var med hele dagen fra morgen til aften, og man genkender jo mange fra tidligere år. Det er meget hyggeligt. Sådan er det også, når jeg er med til Eremitageløbet og deler flyers ud.

Bliver du aldrig træt af arbejdet i Etape Bornholm?

– Neeej, jo.. Man bliver først træt søndag, når vi har været oppe og aflevere bilerne. Og der har da lige været et par dage, hvor jeg har ligget lidt brak. Men nu kræfterne er kommet tilbage.

Men der er vel en stille periode?

– Vi ligger stille fra 1. november til 1. marts. Så starter vi langsomt op, men det er sjovt. Vi har det godt sammen. Der er lidt godmodige drillerier, men ingen grovheder. Det er en fornøjelse at komme herop. Det er en meget velfungerendre forening med 2.500 medlemmer, men det skal ledelsen heroppe også have ros for.

Hvad er næste opgave?

– Nu skal vi i gang med cykelløb, det er sidst i august. Der er noget hele tiden. Når cykelløbet er overstået, så er der Almindingsløbet.

 

 

Freddy Sørensen

72 år

Bor i Rønne

Er kæreste med Lisbeth

To voksne børn i Jylland