Fødselar er på vej tilbage til Bornholm

Fødselar er på vej tilbage til Bornholm
Michael Harris vil snart trappe ned arbejdsmæssigt og flytte tilbage til Bornholm. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 8. AUG 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. AUG 2022 • 10:30

Tidligere informationschef i regionskommunen, Michael Harris, har købt hus i Svaneke.

 

– Jeg har lige købt hus i Svaneke med min kæreste og påtænker at flytte tilbage inden for de næste par år, når jeg har solgt min virksomhed, siger Michael Harris, der fylder 60 år torsdag den 11. august.

Michael Harris fik Bornholm – og især Svaneke – under huden allerede som barn, da han sammen med forældrene, skuespillerparret Bende og Preben Harris, tilbragte somrene på Bornholm. Hele familien samles stadig på Bornholm hver sommer, og når det bliver tid til at trappe ned jobmæssigt, vil Michael Harris igen være fuldtidsbornholmer – ligesom han var i de 10 år, hvor han var informationschef i Bornholms Amt og derefter Bornholms Regionskommune.

– Min kæreste er lige så glad for Bornholm, som jeg er. Hun er allerede flyttet til Bornholm og pendler til arbejde, fortæller Michael Harris.

Sund Kommunikation

Michael Harris, der bor i Holte, har siden 2009 drevet virksomheden Sund Kommunikation, hvor han arbejder sammen med sin kæreste, Helle Petersen, der er kommunikationsforsker og -rådgiver.

– Vi beskæftiger os med kompetenceudvikling inden for sundhedsvæsenet. Det er en kursusvirksomhed, hvor vi underviser læger, sygeplejersker, lægesekretærer og andet sundhedspersonale i at blive bedre til at kommunikere med patienter, pårørende og med hinanden. Vi involverer en masse dygtige folk som samarbejdspartnere, blandt andre Chris McDonald, når vi tager rundt i landet og holder kurser, siger Michael Harris.

– Vi havde perioder under coronaen, hvor vi ikke kunne samle mennesker, og der forstod jeg, at jeg ikke er klar til at stoppe helt med at arbejde. Men når jeg flytter til Bornholm, vil jeg arbejde på et lavere niveau og så pendle, siger han.

På med cykeltøjet

Noget af det Michael Harris kan få mere tid til i fremtiden er at synge og cykle.

– Jeg har sunget meget i mit liv, og jeg lavede for nogle år siden en cd sammen med Frits Madsen med Henning Køies vidunderlige sange. Vi har optrådt nogle gange siden på Bornholm, på Christiansø og i hjemstavnsforeningerne. Men alt for lidt. Køie-ensemblet eksisterer stadig, og vi har en idé om at skulle gøre mere ud af det.

Og så kan det være, at Michael Harris i cykeltøj bliver et endnu mere almindeligt syn på Bornholm, end det er i forvejen.

– Jeg cykler hver anden dag, når jer er på Bornholm om sommeren. Jeg cykler sammen med andre, der har lyst til at stå tidligt op om morgenen og cykle frygtelig langt, siger Michael Harris.