Et sidste farvel til Østre Skole

Et sidste farvel til Østre Skole
Første række fra venstre: Claus Bruun, Eva Grützmeier, Helle Hansen, Calle Pickel (lærer). 2. række fra venstre: Tina Charlotte Frederiksen, Lotte Frederiksen, Helene Munch. Tredje række fra venstre: Jan Hansen, Lene Rasmussen, Charlotte Fussing, Betina Barfod, Liane Sørensen. Bageste række fra venstre: Jørn Hansen, Henrik Persson, Tina Møller, Christian Vang Jensen og John Nielsen (lærer).
NOTITS | RØNNE | ABONNENT | 7. SEP 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | RØNNE | ABONNENT
7. SEP 2022 • 15:30

I august 1972 startede omkring 20 små piger og drenge i 1.C på Østre Skole i Rønne. Derfor var det forleden tid til at markere, at det var 50 år siden, de startede i skolen, og 40 år siden de sidste forlod Østre Skole, som jo i dag ikke længere fungerer som skole, men ligger hen og venter på at blive omdannet til blandt andet lejligheder.

Det var lykkedes jubilarerne at få Sine Aakerman, der er én af ejerne og ideudviklerne af bygningerne, til at vise rundt og også fortælle, hvad der skal ske med den tidligere skole. Selv om skolen ligger hen tømt for inventar, så kunne de fremmødte 15 elever og to lærere sagtens genkende de steder, hvor de tidligere havde opholdt sig, og de fik også en del at vide af Sine Aakerman om nogle af de planer, man har med skolen.

Efter en times rundvisning var det tid til at lære hinanden at kende. Først opholdt man sig et stykke tid endnu på skolen. Det bliver formodentlig sidste gang, man kunne mødes på skolen, for ved et eventuelt nyt klassemøde vil skolen nok være ombygget.

Herefter fortsatte alle til en af elevernes bolig, hvor man hyggede sig, talte om gamle dage med oplevelser på skolen, om klassefester, hytteture, lejrskole og en skolerejse til Rhodos. Der blev også vist fotos og avisudklip fra dengang.

Så fulgte maden fra Rubinen i Hasle, og derefter blev der festet og danset – næsten ud til de lyse timer, fortæller jubilarerne.