Et møde på travbanen gjorde Berit til bornholmer

Et møde på travbanen gjorde Berit til bornholmer
Berit Myhre har jubilæum som selvstændig og snart har hun også jubilæum som bornholmer. Foto: Holger Larsen
DAGENS NAVN | ABONNENT | 17. NOV 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
17. NOV 2023 • 05:30

Berit Myhre har drevet Myhre Regnskabsservice i 10 år, og hun har snart boet på Bornholm i 40 år.

Hvor kommer du fra?

– Jeg kommer fra Vordingborg. Efter studentereksamen tog jeg et sabbatår, hvor jeg arbejdede. Min fritid handlede om hurtige travheste og store lastbiler.

Hvordan gik det til, at du kom til Bornholm?

– Jeg kørte som travkusk på Nykøbing Falster Travbane. For 39 år siden var jeg med i en venskabsmatch mellem Lolland-Falster og Bornholm på travbanen i Almindingen.

– Ved festen om aftenen var der en, der sagde til mig, at "du skal da flytte til Bornholm. Du skal "i huset" hos min chef. Han mangler en til at passe ungerne".

– Så vi kørte til Lobbæk Byggeforretning næste dag og talte med Ejnar Toft Kofoed og blev enige om, at jeg flyttede til Bornholm den 1. december. Så blev jeg "paja i huset" hos Ejnar.

– Jeg fik en masse gode venner, og jeg mødte min tilkommende i løbet af det år. Både Kim og jeg kørte travløb, og vi mødte hinanden på travbanen, så jeg kom aldrig tilbage til Sjælland. Det var ellers meningen, at jeg skulle tilbage, og at jeg skulle på universitetet.

Hvad kom du til at beskæftige dig med på Bornholm?

– Jeg tog i stedet for en HH og kom i lære på Arbejdsformidlingen. Da min mand skulle være autoriseret vvs’er og skulle læse i Slagelse, flyttede vi i en periode til Herlev, og jeg fik arbejde i Ballerup. Da han var færdig med uddannelsen, flyttede vi hjem igen til øen.

– Kim var ansat i nogle år, indtil han blev selvstændig i 1994, og vi havde blikkenslagervirksomhed indtil for halvandet år siden. Jeg har lavet firmaets regnskab igennem alle årene. Da vi flyttede retur til Bornholm, fik jeg arbejde i HK, hvor jeg var som konsulent i godt 10 år og fik en megagod uddannelse indenfor alt med HR.

– Jeg ville gerne prøve noget andet og nåede lige at starte eget firma med nogle få kunder, inden jeg blev ringet op og spurgt, om jeg kunne tænke mig et job i Sportmaster i Rønne, som Mads Larsen havde købt. Han havde brug for en, der både kunne HR og økonomi. Der var rigeligt at lave på kontoret. Men jeg kunne også give en hånd i butikken. Jeg er vokset op med en mor, der havde manufakturhandel.

– Jeg var i Sportmaster i 10-12 år, indtil forretningen blev solgt til en kapitalkæde. Jeg fik kortvarigt arbejde i et revisionsfirma. Det var fint nok, men det var dæleme svært efter så mange år, hvor jeg var vant til selv at planlægge mit arbejde.

– Jeg fik job i 3F Bornholm, hvor jeg var i et år. Det var meningen, at jeg skulle være blevet der længere, men så blev jeg kontaktet af Bornholms Bremse og Koblingsservice, der ville have mig til at lave deres regnskab på regning. Det blev baggrunden for, at jeg startede som selvstændig den 4. november 2013. Jeg fik hurtigt udvidet kundekredsen, og mange af kunderne har jeg nu haft i ni-ti år. Jeg har i øjeblikket 14 virksomheder, jeg laver regnskab for. Det giver mig fuldtidsarbejde, men samtidig har jeg friheden til at tage en fridag, hvis jeg har brug for det – og så arbejde på et andet tidspunkt i stedet for.

 

Hvordan bruger du den frihed?

– Det gør blandt andet, at jeg kan rejse over til min far på Sjælland. Og så til golf, hvor jeg er formand for Nexø Golf Klub. Der bruger jeg meget fritid.

 

Hvem er dine kunder?

– Jeg har meget forskellige kunder. Nogle er jeg hos en gang om ugen, andre en gang om måneden eller en gang i kvartalet. Jeg arbejder både ude på virksomhederne og på mit kontor derhjemme. Det er en blandet landhandel med flere brancher. Der er et par hoteller, en skønhedsklinik, en autoforhandler, en automekaniker, en ejendomsudlejning, en centerforening, en vvs’er, en forhandler af og værksted for landbrugsmaskiner, en spillekiosk, en tøjbutik og en golfklub. Og så har jeg stadig Bornholms Bremse og Koblingsservice.

– Jeg laver alt det daglige: Løn, bogholderi, betaler regninger, afstemninger og moms. Jeg overlader alt vedrørende skat, afskrivninger og årsregnskab til revisorerne, som jeg har et godt samarbejde med.

– Rent fagligt er det udfordrende, for jeg arbejder i syv forskellige regnskabssystemer, og jeg arbejder med alle revisorer på Bornholm. Så jeg holder mig i gang.

Savner du ikke at have nogle kolleger?

– Næh, for det har jeg ude hos mine kunder, hvor jeg er kolleger med dem, der arbejder der. De steder, hvor jeg kommer hver uge, bliver jeg betragtet som en del af personalet, og i nogle virksomheder bliver jeg også inviteret med til julefrokost.

Hvad laver du i din fritid?

– Vi har haft trav- og rideheste indtil for seks-syv år siden, og jeg har også været formand i en rideklub. Da vi var begyndt at spille golf, og det begyndte at knibe med tiden til det hele, blev vi nødt til at vælge, og vi valgte golfen.

Berit Myhre

59 år.

Gift med Kim Myhre, der er gået på seniorpension efter 28 år som selvstændig vvs-installatør.

De har boet på Sandershøjvej i Klemensker siden 1992.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT