'En af mine mærkesager er at få gjort noget ved det store narkoproblem på øen'

'En af mine mærkesager er at få gjort noget ved det store narkoproblem på øen'
– Der ligger mange penge i prestigebyggeri, som i stedet kan bruges på børn og unge og på ældre, siger Eivind Madsen. Foto: Berit Hvassum
DAGENS KANDIDAT | GRISBY | ABONNENT | 23. OKT 2021 • 20:00
Holger Larsen
Journalist
DAGENS KANDIDAT | GRISBY | ABONNENT
23. OKT 2021 • 20:00


Dagens kandidat

Dagens navn vil frem til kommunalvalget være afløst af dagens kandidat. Under denne rubrik præsenterer vi fortrinsvis nogle af de mindre kendte og nye kandidater, som står på stemmesedlen den 16. november.

Den tidligere politiassistent Eivind Madsen stiller for første gang op ved det bornholmske kommunalvalg, hvor han er nummer to på Bornholmerlisten.

Hvor kommer du fra?

– Jeg kommer oprindelig fra Nordsjælland, hvor jeg arbejdede i Nordsjællands Politi. Jeg har været hundefører siden 1991, og jeg kom herover i 2009 for at få hundeafdelingen ved Bornholms Politi op at stå. Jeg var ved Bornholms Politi i 10 år.

Det var jobbet, der bragte dig til Bornholm?

– Jeg blev sådan set headhuntet af den daværende chefpolitiinspektør. Han havde hørt, at jeg ville flytte til Bornholm, når jeg blev pensioneret. Så sagde han, at jeg lige så godt kunne komme herover med det samme, og så fik jeg flytningen betalt.

Hvorfor ville du gerne flytte til Bornholm?

– Jeg har tilbragt mange ferier herovre og været her som hundedommer, og jeg havde i mange år sagt, "at her vil jeg nyde mit otium".

Hvorfor stiller du op for Bornholmerlisten?

– Jeg synes godt om listens valgprogram, og jeg har kendt Kirstine van Sabben i mange år, og hun foreslog, at jeg stillede op.

Hvad er det, der tiltaler dig ved listens program?

– Det er, at vi vil gøre noget for børn og unge. Nogle af mine mærkesager er ssp-samarbejdet (kriminalpræventivt samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, red.) og at få gjort noget ved narkoproblemet herovre, som er meget stort i forhold til, hvor mange indbyggere vi er. Lige i øjeblikket flyder børne- og ungeområdet på Bornholm.

Når du siger det om børn og unge, er det så også med afsæt i dine år i politiet?

– Jeg har oplevet børn og helt unge på gaden om natten, hvor de ikke har noget at gøre – og slet ikke, når de skal i skole dagen efter. Jeg vil gerne have, at vi får nogle flere gademedarbejdere i kommunen. De skal ud at opsøge børnene, som løber rundt derude. Når det er slut med SFO efter 3. klasse, er der ikke noget tilbud til dem, og så er de nemme ofre for narkohandlere og anden kriminalitet, for det er en sårbar alder. Jeg mener også, at ældreområdet skal styrkes. Det er skræmmende, at der er 60 ledige stillinger i hjemmeplejen, og de stakkels medarbejdere. Vi skal gribe dybt i pengepungen, og der håber jeg på at få åbnet budgettet igen. Der ligger mange penge i prestigebyggeri, som i stedet kan bruges på børn og unge og på ældre.

Hvordan fører du valgkamp?

– Vi bliver inviteret til forskellige arrangementer, og dem fordeler vi blandt os fem på listen efter de fokusområder, vi har. Jeg har været gæstetjener i Allinge, og jeg skal i starten af næste måned deltage i en politisk café på skibet Mester. Jeg skal også med i programmer i radio og fjernsyn, og så går jeg rundt og taler med folk, hvis de er interesserede i politik. Jeg synes, at folk er meget engagerede og er blevet meget harme efter budgetforliget. Man taler mere om politik end tidligere.

Tror du på, at du kan blive valgt?

– Jeg tror og håber på det. Det ser ud, som om vi har chancen for at få to mandater.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg spiller golf, og jeg sejler.

 


Eivind Madsen

66 år.

Bor i Grisby (mellem Svaneke og Aarsdale).

Har to voksne sønner, som bor på Sjælland.

Bestyrelsesmedlem i Svaneke Brugsforening og i Musikforeningen No Name

Har været førstesuppleant (for Socialdemokratiet) til byrådet i Gentofte Kommune.