Dødsfald: Han krydrede tilværelsen med sjove påfund

Dødsfald: Han krydrede tilværelsen med sjove påfund
Gert Hansen blev 76 år. Privatfoto
NEKROLOG | ABONNENT | 30. JAN 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NEKROLOG | ABONNENT
30. JAN 2023 • 05:30

Lastbilchauffør Gert Hansen er død.

Gert Hansen, Skrubbekrak i Klemensker, er død. Han blev 76 år.

Gert Hansen beskrives af familien og dem, der kendte ham, som en livsglad og farverig person, og trods sygdom var han rask og rørig til det sidste.

Han blev født blot fire dage efter, at de sovjetiske soldater havde forladt Bornholm i 1946. Han voksede op på ejendommen Skyldvang på Dammegårdsvej i Klemensker i en søskendeflok på syv, hvoraf der stadig er tre tilbage.

Gert Hansen boede de sidste 50 år af sit liv i Skrubbekrak i Klemensker, og han forlod aldrig Bornholm ret længe ad gangen.

Han aftjente sin værnepligt på Almegårds Kaserne og mødte Lise, og de flyttede ind på Agremøllen i Nyker. Da der var familieforøgelse på vej, flyttede de til Kirkemarksvej i Nyker, inden adressen blev Skrubbekrak.

Kørte udenøs

Gert Hansen blev ansat i vognmandsfirmaet Ole Holm, hvor han fik brug for det lastvognskørekort, som han havde erhvervet sig i forsvaret.

Han kørte i otte år til både Sjælland og Sverige, og af og til kom de to døtre med i lastbilen. Men det vakte stor glæde i familien, da arbejdsopgaverne blev ændret, så han kun kørte på Bornholm.

Der var ind imellem en periode, hvor han ikke var chauffør, men i stedet var dæk- og smøremand hos Paul Larsen.

For han holdt meget af at "rumparere" biler, både i arbejdstiden og i fritiden, fortæller familien.

"Rumparere" var et af mange ord, som Gert Hansen bevidst lavede om. Han elskede at lave sine egne "sprogblomster".

Gert Hansen fandt også på at komme rød frugtfarve i risengrøden, så den kom til at ligne hjernemasse.

Han lærte sig at lave mad, da hustruen Lise i en periode arbejdede i aftenvagt. Han forfaldt ikke til de nemme løsninger, men klippede opskrifter ud af ugebladene, og røgede selv både laks og makrel.

Sjove sodavandsis

De sjove påfund krydrede både madlavning og meget andet, ikke mindst til ære for de tre børnebørn — Rasmus, Mads og Joakim – og oldebarnet Willy. De små satte blandt andet pris på, når bedstefar fyldte rød sodavand i engangshandsker og puttede dem i fryseren, så de blev til kæmpe sodavandsis. Han havde i det hele taget et stort talent for at underholde børn.

Gert Hansen gik op i fodbold og håndbold og kom meget på både stadion og i hallen, da Klemensker var en stor sportsby. Senere blev det mest på tv-skærmen.

– Man kunne altid regne med ham, når der var brug for hjælp, uanset til hvad, slutter familien.

Gert Hansen efterlader sig hustruen Lise, døtrene Yvonne og Laila, tre børnebørn og et oldebarn.