'Det er ret fedt at komme ud og lave nogle ting i fritiden, når jeg bruger meget tid ved skrivebordet'

'Det er ret fedt at komme ud og lave nogle ting i fritiden, når jeg bruger meget tid ved skrivebordet'
Claus M. Andersen.
| ABONNENT | 7. FEB 2021 • 17:11
Jakob Nørmark
Journalist
| ABONNENT
7. FEB 2021 • 17:11

DAGENS NAVN: Claus M. Andersen. Den nye administrerende direktør for Bornholms Energi og Forsyning har sat huset i Kolding til salg og håber at finde en bolig ved den bornholmske kyst.

Du sidder i Kolding (interviewet foregår over video, red.) lige nu. Kommer du til at flytte til Bornholm?

– Fra 1. januar har jeg folkeregisteradresse i Rønne, så jeg er allerede flyttet. Det er korrekt, at jeg lige nu er hjemme hos resten af familien hos Kolding, men ellers har jeg i januar har tilbragt en stor del af tiden i Rønne. Vi har lejet et hus indtil videre og er i gang med at søge efter et dejligt sted at bo på Bornholm. Men vi er lidt udfordret af, at rigtig mange andre også er ude efter dét.

Flytter hele familien med til Bornholm?

– Ja, vi har en datter, som er ved at færdiggøre 3.g her i Kolding, og det synes vi, hun skal have lov at gøre færdig med sine venner. På det tidspunkt kan vi flytte alle til Bornholm. Huset i Kolding er netop sat til salg, så vi er i gang.

Hvilket kendskab havde du på forhånd til Bornholm?

– Det er en ø – eller landsdel – som jeg har de her sædvanlige, gode ferieminder fra. Jeg er som barn kommet der nogle få gange med mine forældre, og sammen med nogle studiekammerater har jeg cyklet på tværs af øen og været til Snogebæk Havnefest. Og i mit professionelle virke har jeg deltaget i Folkemødet nogle gange. Det var det kendskab, jeg havde til øen i forvejen. Og så har jeg en betagelse af den der vilde natur, hvor der er alt fra skov til 125 kilometer kyststrækning med den fineste sandstrand og klipper. Det tiltager mig rigtig meget.

Bruger du naturen i din fritid?

– Alt det jeg kan slippe af sted med. Det er vandreture, mountainbike og løb. Og hvis det skal være vildt, havkajak. Før verden gik af lave, tog jeg på skiture om vinteren, og jeg kan forstå, at der er en skibakke på Bornholm.

Det er rigtigt, selv om det er nogle år siden, der er faldet nok sne. Hvem er du ellers – uden for karrieren, som jo selvfølgelig må fylde en del?

– Ah, det er jo et meget eksistentielt spørgsmål. Hvis man skal holde sig til fritiden, for arbejdet tager selvfølgelig en ret god portion, vil jeg sige, at jeg er familiemenneske med stort F. Vi har et dejligt sommerhus, som vi nyder at være i, og det giver mulighed for at afreagere lidt i en stor have, hvor der er ting, der skal fældes, saves i, bankes og bygges. Det er ret fedt at komme ud og lave nogle ting i fritiden, når jeg bruger meget tid ved skrivebordet. Og så har jeg en stor glæde for ”the finer things in life”. Jeg elsker at rejse, elsker selv at lave god mad og drikke god vin. Så er tiden ved at være fyldt ud.

Ja, det er jeg næsten klar over.

– Og jeg ved ikke, om du kan se det, men der står et klaver bag mig.

Jo, når du drejer skulderen...

– Det kunne være en ambition at gøre endnu mere ved det. Desværre bliver det til alt for lidt. Det er også en god måde at få tømt hovedet på efter en lang dag.

Hvor på Bornholm vil I gerne slå jer ned, når I skal videre fra lejemålet i Rønne?

– Det er saftsuseme et godt spørgsmål. Vi er stadigvæk i snusefasen, vil jeg sige. Vi har taget en tur rundt langs kysten, og kysten tiltaler os, men der er så mange dejlige steder, så vi er ikke afklaret. Det kan være tæt på Rønne, Svaneke eller Sandvig, som jeg også synes er dejlige steder. Jeg har ligget og pendlet frem og tilbage til København de seneste tre år, så jeg synes ikke, at afstandene på Bornholm er større end, at når vi finder det rigtige hjem for os, er der mange steder, vi kan bo.

 


Claus M. Andersen

46 år

Administrerende direktør i Beof siden 1. januar

Uddannet civilingeniør

Senest divisionsdirektør for infrastruktur i Sweco Danmark

Opvokset i Silkeborg, har senest boet i Kolding