De lavede en sang for sjov - nu har Nicklas og Tobias skrevet kontrakt med brasiliansk selskab

NYHED | ABONNENT | 13. SEP 2022 • 20:45
NYHED | ABONNENT
13. SEP 2022 • 20:45

To rønneboer sendte uden de store forhåbninger deres sang rundt til forskellige pladeselskaber. Det bar frugt, og de har i denne uge skrevet kontrakt med et pladeselskab i Brasilien.

Nogle gange starter man på noget, og så ender det et helt andet sted, end man havde forventet.

Det er tilfældet for musikproducer og DJ Nicklas Bergmann og eventmanager Tobias Brandt Krähmer. De to rønneboer har i hvert deres felt begge været en del af musikverdenen i mange år, og i mandags skrev de kontrakt med et pladeselskab i Brasilien, efter de havde indsendt den første sang, de har lavet sammen - en sang, som egentlig startede som et hobbyprojekt.

– Det føles uvirkeligt. Jeg tror ikke rigtigt, vi har realiseret det endnu, siger Tobias Brandt Krähmer.

Kontrakten er kommet i hus efter at duoen - der går under kunstnernavnene 'B' og 'Mokaio - sendte deres første sang "Smash the Glass" rundt til forskellige pladeselskaber.

– Det var en lidt skør beslutning, vi tog. Vi har arbejdet på sangen i nogle uger, og vi ville gerne sende den rundt og se, hvad der skete. Vi havde ikke regnet med noget, for det var bare en skør idé. Men dagen efter lå der en besked, at de gerne ville skrive kontrakt med os, og at de ville offentliggøre tracket i næste uge.

De sendte sangen - eller tracket, som de selv kalder det - ud til en række selskaber, og flere vendte tilbage. Men valget faldt på Speedsound.

– De reagerede lynhurtigt, så vi kan mærke, at sangen har noget potentiale.

Tobias Brandt Krähmer fortæller, at Speedsound er det største pladeselskab i Brasilien for psy-trance musik, og det er også den genre, deres sang falder ind under.

– Det er en speciel genre inden for elektronisk musik. Den handler om mange lyde og en meget dybdegående bas, der kører. Det er meget spirituel musik, hvor folk slipper sig løs og nyder de her lyde, fortæller Tobias Brandt Krähmer og tilføjer:

– Selve sangen har en lidt sjov historie, og den går lidt tilbage i tiden. Det var en parodi på DJ Alligator's "Blow your Whistle". Så ventede vi lidt tid, og vi har begge andre ting i luften, og så mødtes vi igen for nogle uger siden og sagde 'lad os se på det'. Og så fik vi en pladekontrakt ud af det.

Med en underskrevet kontrakt med Speedsound kommer duoens sang "Smash the Glass" ud på 300 platforme verden over på blandt andet YouTube og Spotify, og den kan derigennem nå ud til millioner af mennesker. Sangen bliver udgivet den 19. september.

Hvad håber du, at den her kontrakt kan give jer?

– Hvis man må drømme, så er det da en drøm at lave det nye hit, som DJ Alligator i 2001.

 

Tobias Brandt Krähmer. Privatfoto. 

Nicklas Bergmann. Privatfoto