Budgetforlig sætter grøn tilskudspulje i bero
Den grønneste ø i Europa sætter deres grønne tilskudspulje i bero. Foto: Jens Erik Larsen

MILJØ | BORNHOLM | GRATIS
10. SEP 2021 • 11:33
Niels Vesterlund Mathiesen
Journalist

Budgetforlig sætter grøn tilskudspulje i bero

Det budgetforlig, der blev indgået mellem Socialdemokratiet og Venstre den 2. september, sætter 'Grøn tilskudspulje' i bero. Den er som minimum i bero indtil godkendelse af ny kommunalbestyrelse finder sted den 14. oktober. Som følge af det, er den tredje ansøgningsrunde, som skulle have ansøgningsfrist den 15. oktober, suspenderet.

Den grønne tilskudspulje blev oprettet i 2020, samtidig med, at Bornholm blev kåret som vinder af EU-konkurrencen om at være den grønneste ø i Europa. Udover æren og det grønne stempel modtog Bornholm en præmiesum på 3,7 millioner kroner. Pengene skulle gå til projekter, der understøtter et klimavenligt og CO2-neutralt samfund på Bornholm, og hertil oprettede kommunen en ny pulje, ”Grøn tilskudspulje”, hvor der kunne søges om midler fordelt på tre ansøgningsrunder.

De to første ansøgningsrunder er gennemført i 2021 og har resulteret i støtte til to projekter samt et betinget tilsagn. Bornholms Regionskommune skriver i en pressemeddelelse, at det i praksis har været svært at opnå et tilstrækkeligt antal ansøgninger, hvor ansøgernes ideer kan forenes med de krav, som puljen er underlagt i form af blandt andet statsstøtteregler og kommunalfuldmagt.

Og nu har man altså valgt at udsætte den tredje ansøgningsrunde, og hele projektet om den grønne tilskudspulje sættes i bero. I stedet skal midlerne fra puljen bruges på at sikre, at der sættes handling bag visionerne i Bornholms strategi for grøn mobilitet, som bliver behandlet af kommunalbestyrelsen i oktober.Flere nyheder