Bornholms ældste spejdergruppe reddet: Ny tropsleder fundet

Bornholms ældste spejdergruppe reddet: Ny tropsleder fundet
Troppen her er blevet reddet. Foto: Det Danske Spejderkorps, Rønne
NYHED | ABONNENT | 26. NOV 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
26. NOV 2023 • 15:30

Efter mere end 112 års aktivitet stod Bornholms ældste spejdergruppe og manglede ledere akut, men nu er der fundet ny tropsleder og et lederteam på i alt fem personer tiltræder fra årsskiftet.

"Det er med lettet hjerte, at 1. Rønne Trop og Flok kan melde ud, at der er fundet en ny tropsleder og et lederteam på i alt 5 personer, som tiltræder fra årsskiftet".

Sådan indledes pressemeddelelsen fra 1. Rønne Trop og Flok, der offentliggør, at Bornholms ældste spejdergruppe er reddet. Det er ikke mere end et par uger siden, at formanden for 1. Rønne Trop og Flok under Det Danske Spejderkorps, Ebbe Frank, meldte ud, at Troppen var lukningstruet.

– Bliver vi ikke flere spejderledere, er der desværre ingen anden udvej. Det er en tung beslutning, for 1. Rønne Trop og Flok har haft tropsspejdere siden 1911 og er dermed en af de allerældste spejdertroppe i Danmark. Ja, faktisk var hele spejderidéen på verdensplan kun 3-4 år gammel, da vi fik spejdere i Rønne, lød det fra Ebbe Frank.

Det perfekte match

Men nu er der altså fundet en ny tropsleder, og det er Christina Elsvor Paulsen, som både har været spejder som barn og spejderleder i mange år.

"Christina er tilflytter til Bornholm og er det perfekte match for vores unge og gruppe. Omkring sig får hun et team af tidligere ledere og forældre, samt en ung klanspejder fra gruppen", lyder det videre i meddelelsen til pressen.

Også formand Ebbe Frank glæder sig naturligvis over, at der er fundet nye tropsleder.

– Spejderarbejdet er lige så relevant for de unge i dag, som det var for 112 år siden, så det er en lettelse for både bestyrelsen, spejderne og forældre, at vi har fået en løsning på ledermanglen. Jeg tror på, at vi har fået sat et stærkt hold for vores tropsspejdere, siger Ebbe Frank.

Spejdergruppen benytter i samme ombæring lejligheden til at takke for opmærksomheden i medierne, på Facebook og i lokalbefolkningen. Faktisk var det netop omtalen i medierne, der fik den nye tropsleder til at melde sig.

– Nogle gange betaler det sig at lave lidt larm. Og hvis der sidder andre derude med en lille leder i maven, er det aldrig for sent at melde sig, slutter Ebbe Frank.

Christina Elsvor Paulsen overtager posten som tropsleder efter Malin Corlin.