'Avisen betyder meget for mig'

'Avisen betyder meget for mig'
Lone Olsen. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT | 14. SEP 2021 • 05:30
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT
14. SEP 2021 • 05:30

Lone Olsen har gennem 30 år væren trofast læser af Bornholms Tidende. Hun er født og opvokset på Bornholm, men har også boet mange år ovre, hvor hun følte, at hun manglede den lokale forankring, som en lokalaviser giver.

 

Hvor lang tid har du holdt Bornholms Tidende?

– Lige siden Bornholmeren lukkede. Dermed ikke sagt at jeg er Venstre-mand. Faktisk er jeg medlem af Socialdemokratiet. Og det er jo heller ikke, fordi Tidende er en Venstre-avis længere. Jeg synes, den favner bredt.

Hvad betyder lokalavisen for dig?

– Min kæreste og jeg slås om, hvem der kommer til postkassen først. Den betyder meget for mig, og jeg vil være frygtelig ked af det, hvis vi ikke har den mere.

Hvorfor vil du være ked af det?

– Jeg har været væk fra Bornholm i mange år, og der fik man hvilken som helst avis smidt i hovedet, men da jeg kom tilbage til Bornholm i midten af 80’erne, begyndte vi at holde Bornholmeren, og fra 1994 blev det så Tidende.

Hvad kan du godt lide ved avisen?

– Jeg synes, man får et godt overblik, og som alle andre bornholmere, kan jeg godt lide at holde øje med fødselsdage, barnedåb og dødsannoncer. Det er vel det, man går op i, når man når den alder, jeg har. Det er altid trist at se, når nogle gamle skolekammerater går bort, men så er det glædeligt at læse om barnedåb og fødselsdage. Og så er der også debatterne.

Hvad for nogle ting synes du, avisen er god til at sætte fokus på?

– Spillet mellem politikerne for eksempel. Det kan jeg godt lide. Og diskussioner og ting, der bliver taget op, som er aktuelle.

Kan du komme i tanke om nogle politiske sager, der har været spændende for dig at følge med i?

– For eksempel om vi skal have den naturskov eller ej? Og diskussionen om, om den skal være med heste eller ej. Jeg synes ikke, der skal være heste, der skal gå rundt på stierne, når folk kommer gående. Jeg synes, hensynet skal være til naturen og ikke til menneskene. Jeg kan allernådigst gå med til, at der gerne må køre cykler, men alle andre køretøjer og heste har ikke noget at gøre i en naturskov. De har andre områder, hvor de kan færdes. Så den debat, den følger jeg meget med i. Generelt synes jeg, at vi som samfund er blevet bedre til at snakke om naturens vilkår i dag, end vi var førhen.

Hvad synes du om Tidendes dækning af kommunalbudgettet?

– Det har jeg klippet ud, for det var jo meget spændende. Så alt det har jeg gemt, så jeg kan tage det op igen.

Plejer du at klippe det ud?

– Ja, det gør jeg. Jeg går meget op i politik, fordi jeg selv har været involveret i politik.

Hvorfor gik du ind i politik?

– Det var dengang Poulsker Skole skulle lukke. Jeg var i forvejen meget involveret i skolearbejdet, da min datter gik på skolen, så da de ville lukke skolen, var vi mange, der gjorde modstand. Så på den måde blev jeg meget engageret i at tage problemer op og forsøge at gøre en forskel.

Hvilket parti stillede du op for?

– Socialdemokratiet, og senere, da vi blev uvenner, var jeg med til at danne Borgerlisten.

Hvorfor dannede i Borgerlisten?

– Vi blev uvenner om den daværende borgmester i Nexø (Annelise Molin, red.), men var alligevel med til at stemme på hende, så hun blev borgmester. Så det var lidt paradoksalt, men det var det spil, der var dengang.

Hvad blev I uvenner over?

– Vi havde en, der hed Poul-Erik Holst, og når han og Annelise Molin var sammen, var der simpelthen ballade i luften. Og den uenighed i gruppen var til sidst ikke til at holde ud, så vi var 10-12 stykker, der i stedet dannede Borgerlisten.

Var det kun personlig uenighed, eller var der også politisk uenighed?

– Der var politisk uenige. Især om skoleproblematikken, men der var også andre ting. For eksempel hvad der skulle være af udvikling i Nexø. Jeg kan huske senere hen, stadig mens Annelise Molin var der, at de fik gennemtrumfet, at vi skulle have nogle nye kloakdæksler, da Nexø havde jubilæum som købstad. Det kostede en masse penge at få lavet, hvilket vi ikke var så glade for. Vi syntes bestemt, at de penge kunne være brugt anderledes. For eksempel på skolevæsnet.

Men det var jo Tidende vi kom fra. Hvad synes du, Tidende kan blive bedre til?

– Altså personligt synes jeg, der er lidt for store billeder i. Man kunne måske gøre billederne lidt mindre. De behøver ikke fylde en hel side, og da jeg ikke går så meget op i sport, så synes jeg, der er lidt for meget sport. Men det kan man jo ikke ændre, bare fordi en person synes det. Der er jo mange, der er sportsinteresseret. Men jeg synes hvert fald, man skal begrænse pladsen til billederne, ellers kunne jeg ligeså godt købe billedebladet.

 


Lone Olsen (født Poulsen)

Alder: 76 år

Bopæl: Nexø

Oprindelig fra: Snogebæk

Civilstatus: Kæreste Bent

Hobby/interesser: Synger i Nylarskoret, dyrker gymnastik og underviser i stolegymnastik

Stilling: Folkepensionist, tidligere selvstændig zoneterapeuet og massør