Allan er ny chef i butikken

Allan er ny chef i butikken
Efter 20 år i hotel - og restaurationsbranchen faldt Allan helt til ro, da han flyttede til Bornholm med sin familie. Foto: Anders Liljeroth
DAGENS NAVN | ABONNENT | 29. SEP 2022 • 05:30

Allan Boye Menzel bliver fra 1. januar ny butikschef i Thorsens Farvehandel, som Hans-Ole Thorsen har drevet i 46 år.

Hvor kommer du fra?

– Jeg er oprindeligt fra Nordsjælland, og til februar er det 17 år siden, jeg flyttede hertil.

Og hvorfor blev det lige Bornholm?

– Det var midt i det store opsving i 2007, og vi stod foran en familieforøgelse, og i stedet for at sætte os i bundløs gæld for at finde noget at bo i, så flyttede vi til Bornholm. Jeg har stor kendskab til øen, for min mormor og morfar er fra Gudhjem, og min moster og onkel bor i Allinge. Så jeg har kommet meget på Bornholm i min barndom. Og samtidig med at vi flyttede hertil, flyttede min bror og hans familie og faktisk også min far til øen.

Og så er du blevet hængende?

– Ja - jeg fik et job hos Idemøbler, hvor jeg solgte møbler i otte år. Derfra tog jeg en tur til Expert og Punkt 1, hvor jeg var i halvandet år, og så blev jeg spurgt, om jeg ville være butikschef i Telia-butikken i Rønne. Og der var jeg seks år, indtil den lukkede.

Nu er du så kommet ind i en helt ny branche?

– Ja, men jeg har solgt møbler, elektronik, mobiltelefoner og abonnementer, så nu handler det bare om at sælge et andet produkt.

Så du er sælger?

– Altså oprindeligt er jeg uddannet tjener og har arbejdet 20 år i hotel- og restaurationsbranchen, så det var noget helt nyt, da jeg flyttede til Bornholm og skulle skifte den branche ud med møbelbranchen, men jeg har aldrig været bange for at kaste mig ud i nogle nye projekter og lære noget nyt. Og det er jeg heller ikke med hensyn til maling. Det handler om at sætte sig godt ind i nogle produkter, og så finde ud af, hvilke kunder man har med at gøre.

Hvilken rolle får du i butikken?

– Det er Colourplus, der har købt Thorsens Farvehandel fra 1. januar i år. Det er en kæde med nu syv butikker, der er ved at blive bygget op i Danmark. De nye ejere har så ansat mig som bestyrer i forretningen. Hans-Ole har været her i 46 år, og han er jo en institution her i butikken, så det er nogle store sko, jeg skal udfylde. Og heldigvis bliver han i butikken året ud, så jeg har ham at sparre med. Og så er jeg så heldig, at der følger to medarbejdere med. Jeg har Lone, som har været her i to år, og Vivi, der har været her i 22 år. Og det er nogle dygtige folk, der kan en masse i forvejen.

Hvad tænker du om fremtiden?

– Altså ud over nogle gaslækager i Østersøen, så er jeg ikke bekymret for noget. Det, jeg kigger på, er, hvordan vi kan vækste butikken. Hvordan kan vi blive rigtig gode, og hvordan kan vi tilbyde vores kunder de rigtige produkter og få dem præstenteret på den rigtige måde. Derfor kigger vi også på nogle nye større lokaler.

Er butikken for lille?

– Ja, planen er, at vi skal have noget mere plads, så vi kan få et større sortiment. Lokalerne her er ikke store nok, og der er flere nivauer i butikken. Der er heller ikke gode tilkørselsforhold til at køre paller ind, så der er en del begrænsninger. Så vi leder efter det rigtige sted, helst centralt i Rønne, hvor der både er god tilkørsel for alle vores malere, men hvor der også er gode muligheder for vores strøgkunder.

Der tales meget om nethandel indenfor maling. Hvad tænker du om det?

– Nethandel er super på mange punkter. Men maling er meget individuel, og det med at se noget visuelt, det kan man altså ikke på et website. Her har man farverne, man kan se dem, og man kan få dem med sig hjem med det samme. Så jeg er ikke nervøs for nethandel. Malerne ved godt, hvor de skal hente deres varer, og hvor de får den bedste vejledning.

Hvad laver du i fritiden?

– Vi bor i et gammelt hus, så det går tiden med. Og så bruger jeg tid i sejlklubben. Min bror har en sejlbåd, som vi flittigt benytter. Og så tager jeg meget ud og paddleboarder sammen med min søn. Det er en god måde at bevæge sig på og få lidt luft. Og det er ikke en dyr sport, alle kan være med.

Hvad er det der trækker på Bornholm?

– I første omgang var det priserne på huse. Men det er også bare en fantastisk natur, og man føler, at man kommer ned i et helt andet gear, end man kører i på Sjælland. Det har virkelig betydet meget for mig. Jeg kom fra en meget hektisk branche, hvor jeg var restaurantchef i flere forskellige restauranter i Nordsjælland, og det er bare et højt gear at arbejde i. Så det at komme til Bornholm og blive møbelsælger gjorde bare, at jeg fik mere ro på, og kunne tage mig mere af mine børn.

– Og i det hele taget er her bare skønt. Vi kender hinanden og kan snakke sammen på kryds og tværs, og man kan altid få en hjælpende hånd til det ene eller det andet projekt. Det har været let at møde nye mennesker og falde godt til, synes jeg.

Fakta

Allan er 50 år gammel.

Han bor i Rønne med sin kone Trine og børnene Marius og Malou og et par hunde.