Stor prisstigning på varme træder i kraft i dag

NOTITS | ABONNENT | 1. JUN 2023 • 07:59
Jakob Nørmark
Journalist
NOTITS | ABONNENT
1. JUN 2023 • 07:59

Fjernvarmen bliver næsten 13 procent dyrere at bruge fra 1. juni, hvis man er kunde hos RVV.

Hvis man bor i Rønne og går med overvejelser om at dreje sommerskruen på husets fjernvarmeboks, er der fra i dag endnu større økonomisk fidus ved at bo lidt køligere.

Fjernvarmen i Rønne bliver nemlig en hel dyrere fra i dag, 1. juni.

12,8 procent stiger den forbrugsafhængige del af varmeregningen, efter et Rønne Vand og Varmes (RVV)nye takster træder i kraft.

Da prisstigningen blev varslet for tre måneder siden, var RVV’s forklaring, at træflispriserne var steget så meget, at det for anden gang på få måneder var nødvendigt at øge taksterne. Direktør Erik Steen Andersen oplyser til Tidende, at RVV forventer, at prisen på 220 kroner per gigajoule, inkl. moms, holder resten af 2023.

"Vi regner med at komme ud med et underskud på ca. 9 mio. kr. i 2023", skriver han desuden om selskabets økonomiske forventninger i en tid, hvor priserne på energi og brændsel er svære at forudsige.

De nye takster forøger for en gennemsnitlig husstand de samlede udgifter til fjernvarme med næsten ti procent, når man indregner de faste poster på regningen, som holdes i ro. Den samlede stigning siden 1. oktober 2022, hvor fjernvarmepriserne i Rønne blev hævet endnu mere, lyder på 24,6 procent.