– Det er en meget lang, omstændelig proces, og det er derfor, vi ikke kan sætte tanke på et kort, for vi kan ikke gennemføre processen.
Ligger en del af havneområdet så tæt på byen, at man i dag ikke vil kunne opnå tilladelse?
– Jeg er glad for, at vi har et tankanlæg på Rønne Havn, så vi kan forsyne Bornholm med benzin og diesel. Skal jeg være ærlig, tror jeg ikke, at man i dag vil få tilladelse til at placere tilsvarende tanke så tæt på bebyggelse. Men det blev jo bygget i en anden tid, og i dag stiller man nogle skarpere krav til sikkerheden. Til gengæld vil jeg sige, at den lange proces betrygger mig i, at det ikke bliver farligt, siger Maja Felicia Bendtsen.
I den EU-støttede undersøgelse fremhæves det, at det kan blive besværligt at placere tanke til ammoniak eller metanol på Rønne Havn.
"Opbevaring af e-brændstof på havnen i Rønne er et følsomt emne på grund af dets nærhed til en tæt befolket by. For at imødegå denne bekymring på passende vis anbefales en omfattende strategi, der involverer offentligheden. Ved at engagere samfundet i beslutningsprocessen kan potentielle bekymringer og problemer løses proaktivt, hvilket fremmer gennemsigtighed og tillid".