Fugato: Du kan stadig få hentet dit skrald, så længe din sag er under behandling

Fugato: Du kan stadig få hentet dit skrald, så længe din sag er under behandling
Mange borgere overgår til skraldeøer, og skal altså i fremtiden selv aflevere deres affald. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 11. SEP 2022 • 08:26

Bofa sætter ekstra ressourcer ind på at behandle borgernes henvendelser.

Af de borgere der har modtaget en seddel om at sikre bedre forhold for skraldemændende, når deres affald skal hentes, har næsten 90 procent nu fået forholdene bragt i orden. Det oplyser Fugato i en pressemeddelelse søndag morgen.

– Dette er naturligvis glædeligt, da det er skraldemændenes arbejdsmiljø det gælder, fremgår det af teksten.

Af de sidste 10 procent, der altså endnu ikke har fået bragt forholdende i orden, har en del henvendt sig til Bofa, der har sat ekstra ressourcer ind for at behandle de mange henvendelser.

– Nogle sedler har desværre været udfyldt forkert, og det beklager vi. Dette har ført til en del henvendelser til Bofa, og derfor har Bofa sat ekstra ressourcer ind på at behandle alle disse henvendelser, men det vil tage lidt tid at komme igennem dem alle.

Du kan stadig få hentet affald

De mange borgere der har henvendt sig angående den seddel de har modtaget, kan stadig få hentet deres affald, og skal se bort fra fristen på 14 dage, oplyser Bofa.

– De borgere der har rettet henvendelse til Bofa og har en sag under behandling kan naturligvis se bort fra 14-dages fristen. Vi opfordrer dog til at man stiller sit affald i skel, hvor det er muligt.

Samtidig beder Bofa de borgere der har modtaget en seddel om at de overgår til skraldeøer, altså de centralt placerede affaldsstationer, om at kontakte selskabet om sagen.

Bofa og Fugato minder i pressemeddelelsen om, at Arbejdstilsynet oplyser, at skraldemænd i gennemsnit har fem gange så stor sandsynlighed for at komme til skade på arbejdspladsen som gennemsnitsdanskere, og at det er derfor, at Arbejdstilsynet har skærpet opmærksomheden på skraldemændenes arbejdsmiljø.

I øvrigt beklager Bofa og Fugato i meddelelsen de bekymringer, som mange modtagere af brevet har haft, og håber, at de med den udsendte pressemeddelelse kan skabe ro omkring afhentning af affald på Bornholm.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?