Derfor lugter det på Vestbornholm

NYHED | ABONNENT | 3. AUG 2022 • 13:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. AUG 2022 • 13:00

Spildevandsslam fra Rønne Renseanlæg bliver kørt ud på Vestbornholm, og det er forbundet med stærke lugtgener.

 

I disse dage bliver der kørt slam fra Rønne Renseanlæg ud til landbrugsjorde. Det sker for at udnytte næringsstofferne i spildevandsslammet og dermed sikre, at fosfor og kvælstof føres tilbage til landbrugsjorden. Det bør være en uproblematisk proces, men denne gang er den forbundet med stærke lugtgener, fortæller Bornholms Energi & Forsyning i en pressemeddelelse.

Lugtgenerne blev konstateret i juli og er i tråd med en lignende situation sidste sommer.

– Vi har siden sidste sommer arbejdet med en ny måde at behandle slammet på, som vi troede var tilstrækkelig, og som også gav gode resultater i efteråret sidste år og i marts i år. Vi kan dog nu konstatere, at dette ikke er tilstrækkeligt i varmt vejr, hvorfor vi har bedt vores rådgivere om at identificere en ny løsning, som de kan garantere virker, siger administrerende direktør Claus Andersen hos Bornholms Energi og Forsyning i pressemeddelelesen.

Rådgiverne afleverer en rapport på mandag med anbefalinger til en permanent løsning på Rønne Renseanlæg, hvorefter forsyningsselskabet træffer en beslutning.

– Vi kan desværre ikke gøre noget ved de lugtgener, der her og nu er ved udkørslen i uge 31, andet end at jeg igen dybt skal beklage overfor de berørte naboer. Vi arbejder hårdt på, at det vil blive sidste gang med denne type af problemer med spildevandsslammet, siger Claus Andersen.

Her i første uge af august bliver der kørt spildevandsslam ud i Knudsker, Ringeby og Vestermarie samt på Rømeregårdsvej.

 HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?