Årets landsby skal kåres: Bornholm er meget velkommen

NOTITS | 18. APR 2024 • 18:12
NOTITS
18. APR 2024 • 18:12

Allerede nu kan byer sende en ansøgning om at komme i spil til at blive kåret som årets landsby 2024.

For 28. gang kårer Landdistrikternes Fællesråd i sensommeren årets landsby. I år vil prisen hædre de landsbyer, hvor der er "plads til det gode liv."

"Vi leder efter landsbyer, som har nytænkt de fysiske rammer for samvær, både i – men også imellem husene. Noget som giver igen – til hverdagen og fællesskabet, så det bliver mere mangfoldigt, mere bæredygtigt og mere sammen," fremgår det blandt andet på Landdistrikternes Fællesråds hjemmeside om årets tema for uddeling af prisen.

Rådet uddeler prisen sammen med Forenet Kredit og foreningen Landsbyerne i Danmark, og på spil er æren, en check på 50.000 kroner og en kåringsfest til den by, der løber med førstepladsen. Anden- og tredjepladsen honoreres hver med 25.000 kroner.

Allerede nu, og helt frem til den 13. juni, kan landsbyer over hele landet sende en ansøgning om at blive årets landsby 2024.

Det siges som bekendt, at der ikke er nogle landsbyer på Bornholm – men alle byer, der har under 1.500 indbyggere, kan komme i betragtning, oplyser Landdistrikternes Fællesråd.

– Bornholm er også meget velkommen. Der er ingen begrænsninger i forhold til om det er øer. Det er bare indbyggertallet, der afgør det, siger Helle Vendelbo, presse- og kommunikationsansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd.

En komité, sammensat af repræsentanter fra de tre partnere, skal udvælge vinderen.

– Livet i husene og mellem husene er dér, hvor vi mødes og samles – og det gode liv i landsbyerne opstår. Det handler om at skabe rammer, der ikke lukker sig om sig selv, men derimod åbner sig op mod andre og hinanden. Vi opfordrer alle landsbyer til at deltage og bidrage, for vi ved, at der er så mange fine og inspirerende eksempler derude, udtaler Helene Simoni Thorup, der er formand for komitéen.

Mener man at være en oplagt kandidat til årets landsby, kan man læse, hvordan man sender en ansøgning på Landdistrikternes Fællesråds hjemmeside.