Wonderfestiwall fuldender programmet

Wonderfestiwall fuldender programmet
Arkivfoto: Wonderfestiwall
NOTITS | 25. MAJ 2023 • 07:00
NOTITS
25. MAJ 2023 • 07:00

Med den sidste tilføjelse er årets program til Wonderfestiwall komplet.

– Orale, brormand, nu bliver det stort!

En af Danmark største rappere i nyere tid, Gilli, kommer og forvandler Bornholm til Ibiza og Hammerknuden til Milano under årets Wonderfestiwall.

Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse, der altså med offentliggørelsen af Gilli fuldender årets endelige musikprogram, der blandt andet tæller navne som Tobias Rahim, Jada, Thomas Helmig, Jung og Dodo & The Dodo's.

Gilli er en af de mest streamede artister i Danmark, og når han træder på scenen til august, vil det være første gang, han optræder på Bornholm.

Og at Gilli er en af de mest streamede artister i Danmark var især klart i 2019, da han slog rekord på streamingtjenesten Spotify. Albummet 'Kiko' blev det mest streamede album, sangen 'Vai Amor' var den mest streamede sang og Gilli den mest streamede artist. I 2022 tog han titlen for fjerde år i træk på platformen.

Om Gilli skriver Wonderfestiwall blandt andet:

– Tilbage i 2017 tordnede han ind på den danske musikscene som – skulle det vise sig – frontløber for en hel generation af danske rappere, der elegant mikser sprog og kulturelle referencer i et velklingende lydbillede af det Danmark, de repræsenterer. Gilli selv finder inspiration til sin musik i hele verden, og hans beats kan både lyde af Sydamerika, Mellemøsten og Afrika.

I 2022 udgav rapperen hele to album - Carnival og Suave World - og mon ikke, han giver et nummer eller to derfra?

Wonderfestiwall finder sted den 17.-20. august i Slotslyngen.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.