To kammerater på Maxi Tour Bornholm

To kammerater på Maxi Tour Bornholm
Frederik Larsen og Kasper Kryger har ikke alt for mange planer for deres bornholmertur, for ideen er, at de skal ned i tempo. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 26. MAJ 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. MAJ 2023 • 15:30

Frederik Larsen og Kasper Kryger har pakket deres Puch Maxier for at holde pinseferie på Bornholm.

Dyyyyt, lyder det på Fælledvej i Hasle torsdag formiddag.

Endnu en bilist hilser på Frederik Larsen og Kasper Kryger, der får sig en pause på en bænk ved aktivitetsparken, mens de får sig lidt at drikke og en dyst med raflebægrene.

Årsagerne til, at de får så mange hilsner med på vejen står på hver sin side af bænken – to Puch Maxier årgang sidst i 70’erne-først i 80’erne. I rigtige bornholmerfarver – en rød og en grøn. Med mælkekasse bagpå og en rævehale for enden af de medbragte fiskestænger.

Det er det lir, der skal til på sådan en Maxi, mener de to kammerater, der til morgen er kommet med færgen fra Køge.

 


Kører du Puch Maxi, så er den grønne mælkekasse bagpå og en rævehale nærmest obligatorisk. Foto: Holger Larsen

 

Det nye projekt

– Vi kommer fra Sjælland, og vi har været kammerater i mange år, efter at vi mødtes ved en festival. Vi har altid gang i en eller anden skør idé, et projekt. Det har tidligere været blandt andet klatring og fodbold. Nu er det Puch Maxi, fortæller de to.

De investerede i hver sin Maxi, og de har også en tredje, som de går og skruer lidt på.

Nu er de i gang med den første sæson, hvor de er ude at køre.

– De starter i første hug, erklærer de stolte om deres over 40 år gamle knallerter, som er gået hen og blevet et af de senere års store retrohit i Danmark – hvilket betyder, at det heller ikke er nogen helt billig spøg at være Puch Maxi-ejer.

– De to knallerter har kostet 11.000 kroner per styk. Det er en kombination af samlerobjekt og voksenlegetøj, siger de.

Nu er turen gået til Bornholm. Anledningen er, at de er inviteret til en dobbelt 30 års fødselsdag, og så benytter de lejligheden til at køre lidt rundt på Bornholm. De skal på røgeri, spille minigolf, på Bryghuset i Svaneke, og undervejs skal de bruge fiskestængerne. Planen er, at den første overnatning skal ske i et shelter, derefter skal de bo i sommerhus på Balka, inden de drager hjem på mandag.

 


Kammeraterne har forsynet deres cowboyveste med et Puch-rygmærke. Puch-knallerterne blev produceret i Østrig i 1970'erne og 80'erne, og de blev meget udbredt i Danmark, især blandt unge. Nu er der en fornyet interesse for knallerterne, og der er etableret flere knallertklubber – også på Bornholm. Foto: Holger Larsen

 

Ned i tempo

Men ideen er også, at der ikke skal være for mange faste planer, og at det gerne må gå langsomt. Og det gør det.

– Den grønne kører 28 (kilometer i timen) på toppen, så jeg kører bagest, siger ejeren af den røde Maxi, Frederik Larsen.

– Vi er så vant til, at alt skal gå så stærkt. At komme ud at køre tur på de her knallerter er en god måde at få tempoet ned på, siger Kasper Kryger.

Og så er de gamle knallerter medvirkende til, at de to kammerater kommer i kontakt med mange mennesker.

– Vi får mange hyggelige snakke med folk, der selv har kørt knallert, og jeg tror næsten, at en gammel knallert får flere til at vende sig om, end hvis der kom en sportsvogn, slutter Kasper Kryger.