Støtte fra fond sikrerinternational festival

Støtte fra fond sikrerinternational festival
Bornholms internationale Gadeteaterfestival vender tilbage i år, og ligesom sidste år får den hovedsæde i Gudhjem, fortæller organisator Thomas Danielsen fra medarrangøren Undreværket. Foto: Andreas Aae
NOTITS | ABONNENT | 14. MAR 2023 • 15:25
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
14. MAR 2023 • 15:25

Bornholms Internationale Gadeteaterfestival har modtaget afgørende støtte fra Statens Kunstfond.

En bevilling på 100.000 kroner fra Statens Kunstfond betyder, at Bornholms Internationale Gadeteaterfestival igen i år vil gøre gader og stræder usikre i juli. Pengene kommer oveni 60.000 kroner, som festivalen har fået fra regionskommunen og Statens Refusionsudvalg til indkøb af professionelle forestillinger.

– Bevillingen fra Statens Kunstfond er afgørende for, at vi kan fundraise resten af pengene hjem. Det betyder også, at vi nu er gået i dialog med de optrædende grupper, vi gerne vil hente hertil, fortæller festivalorganisator Thomas Danielsen fra Undreværket i en pressemeddelelse.

Gadeteaterfestivalen foregår først og fremmest i Gudhjem, som ifølge arrangørerne udgør den perfekte scene for internationalt artisteri af højeste kvalitet, men der vises også forestillinger i Rønne og Hasle.

Scenekunst i øjenhøjde

Årets festival har et samlet budget på cirka en halv million kroner, der går til køb af forestillinger og transport, ophold og diæter til de 25-30 optrædende. Finansieringen skaffes med støtte fra et hav af lokale og nationale fonde. Dertil kommer en del egenfinansiering fra Undreværket og Teaterforeningen Bornholm, som i år lægger henholdsvis 20.000 og 60.000 kroner.

– Vi har en stor kærlighed til festivalen, især fordi den formår at få noget teater ud til det publikum, der måske ikke selv ville opsøge det. At række ud efter sublim scenekunst fra nær og fjern og servere den i øjenhøjde, lige der hvor bornholmerne er, det er en kæmpe glæde. Det vil vi gerne investere lidt i, fortæller Thomas Danielsen, som organiserer Bornholms Internationale Gadeteaterfestival.

Programmet til 2023-udgaven offentliggøres, når økonomien er i hus, og de mange kontrakter med optrædende er underskrevet. Undreværket forventer op mod ni forskellige grupper fra blandt andet Finland, Spanien, Frankrig og Holland. Dansk Rakkerpak, der oprindelig startede festivalen i Gudhjem i 2011, kommer også forbi.