I sidste uge var Allinge og Folkemødet det store trækplaster, i denne uge er det Gudhjem Havn, som lørdag danner ramme om den 15. udgave af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. I alle tre konkurrencer er der bornholmske islæt i dommerpanelet.
I hovedkonkurrencen dyster forsvarende mester Artur Kazaritski fra Skodsborg Kurhotel mod køkkenchefkollegerne Anika Madsen fra norske Restaurant Iris, Anders Kiel Holm fra Villa Vest i Hjørring og Christoffer Sørensen fra Studio i København. De bliver bedømt af Rasmus Munk fra Alchemist, Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og Nicolai Nørgaard fra Kadeau i Sømarken.
Årets deltagere i dessertkonkurrencen er Kamilla Seidler fra Restaurant Lola og Mette Dahlgaard fra Pomle Nakke, Mike Adelsten fra Alchemist og Rebecca Siri Corbo fra Søllerød Kro samt Rasmus Sjøholm fra København Bageri og Milton Abel II, som tidligere har været på Kong Hans Kælder. Dommerpanelet består af Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus i Rønne, Elisabeth Madsen fra Falsled Kro, Jeppe Foldager fra Dragsholm Slot og Jonas Mikkelsen fra Frederiksminde.
Endelig bliver kantineprisen afgjort mellem køkkenchef Sine Andersen og team fra Alfa Work, køkkenchef Carsten Hughson og team fra Aamanns Køkken og køkkenchef Kim Bjørklund og team Flerbrugerhuset Søborg Tower. De bedømmes af Francis Cardenau fra Cardenau, Jeppe Foldager fra Dragsholm Slot, Thomas Pasfall fra Pasfall og Anne Bruun Jessen fra Nordlandet i Sandvig.