– Ja, Casper Braid er stadig på kortet, men jeg har desværre ikke så meget Bornholm med mere. Men vi er i gang med at ændre konceptet lidt på vores første restaurant inde i Magstræde. Vi kommer til at skære ned på antallet af pizzaer og skal til at have mere almindelig mad. Her arbejder jeg på, at Bornholm får en god plads. Herudover har jeg aftalt med Røg Troels, at jeg tager hans fantastiske røgede laks ind på julekortet i restauranten i Nyhavn. Jeg skal faktisk have dem med på vej hjem. Hele bilen er fyldt op med kølekasser.
Det sidste spørgsmål bliver besvaret med gode råd og et øje udefra
Sidste spørgsmål. Du er jo også forretningsmand, og du følger med i, hvad der sker på Bornholm ifht. de bornholmske fødevarer. Har du nogle forslag til, hvordan fødevareproducenterne på Bornholm kunne komme længere ud over rampen, end de gør i dag?
– Ja, det er måske lidt åbenlyst. Jeg gad godt se, at man gik endnu mere ind i bæredygtighedsagendaen. I og med, at Bornholm er en ø, har man mulighed for at gøre et eller andet virkelig unikt, og så kan man stadig læne sig op ad den branding, der har båret øen i mange år.
– Jeg har snakket om det før, men jeg gad virkelig godt være med i et projekt omkring vores malkekvæg herovre. Inspireret af Rævhede oppe i Jylland, som gør det, at de udvælger malkekvæg og giver dem en lækker pension, feder dem op og virkelig kæler for deres velbefindende. Dem laver de så bøffer af – virkelig gode bøffer. Det er selvfølgelig fritgående malkekvæg, og det er cirka en ud af tredive, der kan bruges. Så har man et superprodukt og en ret god historie.
– Der skal naturligvis en masse ting til, for at det kan lade sig gøre. Eksempelvis duer det ikke, hvis køerne skal fragtes væk fra Bornholm for at blive slagtet. Så det er bare en af de ting, der skal styr på. Derfor kræver det en masse samarbejde, der skal op at køre.